Alcanada

El destí de l'excursió és arribar fins a la platja d'Alcanada, davant l'illa del mateix nom. Es una costa baixa amb trams de platja de pedretes. Un dels atractius d'aquest lloc és la presència de vegetació fins arran de la línia de mar, ara una mica devastada per la tempesta de l'any 2001. En aquest indret també hi trobarem el Camp de Golf d'Alcanada.
Començam l'excursió a la Porta de Xara o del Moll, i pel carrer de Pollèntia sortim d'Alcúdia cap al Moll. Aquest tram del camí es pot fer per una voravia que hi ha a la vorera dreta de la carretera si hi anau a peu. Entram al Moll pel carrer de Teodor Canet, arribam al moll dels pescadors, que ens queda a la dreta, continuam inicialment pel carrer de Gabriel Roca, i després pel camí d'Alcanada que ja no hem de deixar fins que hi arribem.
Comença una pujada, que deixa a la dreta l'antiga central elèctrica, actualment en desús; abans d'arribar a dalt també a la dreta veureu la Torre Major, de començament del segle XVII, per vigilar i defensar la costa en unes èpoques que els pirates arribaven a terra. Després d'aquest parèntesi continuam pel mateix camí per dins la urbanització d'Alcanada. Abans de sortir de la urbanització comença la part de la costa més atractiva amb un bocinet de pinar inicialment i llavors quan ja hem sortirt de la urbanització, la platja i amb un parell de cents de metres arribam davant l'illa d'Alcanada.
La tornada es pot fer pel mateix camí. Quan hem sortit del Moll cap a Alcúdia es pot aprofitar com a petita variant un camí curt molt interessant, el camí del Teatre Romà, l'agafam a l'esquerra i va paral.lel a la carretera fins Alcúdia.


Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits