VIA FORA, VISITES GUIADES DRAMATITZADES

 

 

 

 

 

 

El projecte Via Fora neix l'any 2003 amb la voluntat de donar a conéixer la història i el patrimoni d'Alcúdia, en un moment en que les muades i el centre històric d'aquesta ciutat medieval, havien estat sotmesos a un profund procés de rehabilitació.

El teatre de carrer va servir d'eina per dinamitzar les nits d'estiu i donar a conèixer l'evolució de la ciutat, marcada per la seva posició estratègica a la mediterrània occidental.

Les escenes que es representen han estat fruit de la investigació i de la recerca rigoroses per part d'erudits que ens han ajudat a dissenyar el contingut i els guions tetralitzats que, cada any, es mostren als espectadors.

En el transcurs del temps, algunes escenes s'han mantingut perquè són les que vertebren el projecte i donen sentit al Via Fora, és el cas de les que fan referència a la Construcció de les Murades i a la Guerra de les Germanies, d'altres en canvi, s'han anat substituïnt durant les diferents edicions i recuperant-se després d'uns anys, i en alguns casos, com a conseqüència de la gran accepació per part del públic, s'han pogut representar any rere any Cafè de Plaça, La Febre Groga o Don José de Mariconda.

Davant l'enorme interès que aquesta teatralització ha suscitat entre el públic, se van introduint noves escenes, com és el cas de L'Ambaixada Tenshö visita Alcúdia el 1585 i Els anys 60 L'arribada de turistes i la reconstrucció de les murades.

 

Aquest espectacle anual és organitzat des de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament d'Alcúdia, amb el Patrocini del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, i la col·laboració del Teatre Principal de Palma.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits