Sortida de Sant Antoni i els dimonis

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/Dimonis-m.jpg

Sortida de Sant Antoni i els dimonis des de l'Ajuntament d'Alcúdia amb la Colla de Xeremiers pel centre històric d'Alcúdia.

Enguany s'ha fet  el sorteig popular, amb 45 persones inscrites, per tal que tota persona empadronada a Alcúdia, que reunís les condicions i acceptés les bases que  va fer  l’Ajuntament d’Alcúdia amb la regidora de cultura i festes Àngela Amer, i Sarau Alcudienc, amb la seva presidenta Caterina Ramis.

Així s'ha pogut optar a formar part de la colla de dimonis d’Alcúdia.

D’entre aquests 26 dimonis s’ha cercat un equilibri entre “els veterans”, les persones que duen anys fent de dimoni, els quals aporten experiència, coneixement i esperit de dimoni, els membres del Sarau Alcudienc que reuneixen les condicions de les bases i els vuit dimonis sortejats que han sortit amb la Colla.


Temps enrere, la parròquia passejava un carretó amb una porcelleta i els dimonis anaven davant i darrere i feien una rifa. Aquesta tradició es va perdre i l’any 1989, Antoni Bibiloni Riera regidor de l’Ajuntament d’Alcúdia d’aquell moment va ser qui va recuperar els dimonis d’Alcúdia.


Les màscares varen ser fetes per Pep Fluxà i els primers patrons del vestuari dels dimonis els va fer Antoni Mayol.


Actualment són 26 els dimonis que surten, juntament amb Sant Antoni.

17 de gener de 2024

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits