Restauralcúdia. Taller d'ntercanvi d'experiències.

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/Piraguistes-m.jpg

Celebrat el taller d'intercanvis d'experiències entre els socis del projecte Restaralcudia, tècnics del Govern i la Federació Balear de Piragüisme.

A principis d'octubre Alcúdia va acollir un taller d'intercanvi d'experiències sobre l'Estany des Ponts entre els socis del projecte RestaurAlcúdia, tècnics del Govern de les Illes Balears i la Federació Balear de Piragüisme, amb l'objectiu d'establir les bases per a una col·laboració a llarg termini, entre el projecte de restauració ambiental que impulsa l'Ajuntament d'Alcúdia juntament amb WWF i la UIB, i la Federació Balear de Piragüisme, atès que tots dos compartim l’estany.

 

Al Casal de Can Ramis i a través de les diverses intervencions tant de tècnics del projecte com a membres de la federació, es va aprofundir en un major coneixement de les necessitats de l'ús de l'Estany des Ponts en el temps i l'espai que tenen les dues activitats, i es van identificar solucions per evitar possibles punts de conflicte en el futur. Va resultar evident l'existència d'elements de sinergia i una actitud excel·lent per a la col·laboració entre les dues activitats.

 

Assolir un bon estat de conservació a llarg termini del llac i el seu entorn és un dels desitjos comuns, i es van assolir acords de treball futur que sens dubte redundaran en una millor qualitat de l'entrenament i competicions dels piragüistes assegurant el màxim respecte cap als hàbitats, animals i plantes d'aquest nou espai natural de la badia d'Alcúdia que es generarà gràcies al treball de restauració del projecte RestaurAlcúdia.

 

Al taller van participar representants de l'Ajuntament d'Alcúdia, de WWF i la UIB, com a socis del projecte, però també tècnics de les Direccions Generals de Medi Natural i de Recursos Hídrics del Govern de les Illes Balears, així com una àmplia representació de la junta directiva de la Federació Balear de Piragüisme i palistes de reconegut prestigi internacional.

 

RestaurAlcúdia compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

 

l'Estany des Ponts conté valors ambientals d'enorme valor, havent estat considerat per la UIB com el nostre petit Mar Menor per la seva biodiversitat, però també per la seva vulnerabilitat. El seu estat de conservació actual és excel·lent, i es tracta de garantir que així continuï en el futur assegurant una pràctica sostenible del piragüisme. Un piragüisme, el balear, del qual tots ens sentim orgullosos pels grans èxits dels nostres palistes a nivell internacional i que també volem que es mantingui en el futur.

 

8 de novembre de 2023

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits