Renúncia al projecte de Beach Club al Corral den Bennàssar

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/renuncia-m.jpg

L'Ajuntament d'Alcúdia ha anunciat aquesta renuncia que arriba després de les gestions fetes i la pressió popular

L’Ajuntament d’Alcúdia aquest dimecres 14 d'octubre en roda de premsa a la mateixa  platja del Corral d’en Bennàssar  ha fet pública la renúncia al projecte des Corral den Bennàssar per part de l’empresa promotora, DE “BARCARÈS BEACH CLUB S.L”,  després de les gestiones fetes per part de l’Ajuntament d’Alcúdia i a la pressió popular en contra del projecte. La batlessa Bàrbara Rebassa acompanyada del regidor d’urbanisme Joaquín Cantalapiedra  han fet públic l’escrit de l’empresa presentat avui al registre d’entrada de Demarcació de Costes anunciant, que “tengui a bé admetre la renúncia de la seva representada l’entitat “BARCARÈS BEACH CLUB S.L.” al projecte abans mencionat així com al tràmit de la concessió administrativa associada al mateix i que procedeix a l’arxiu de l’expedient”.

A l’escrit es recull que havent sabut per la premsa la vigència de la sol.licitud associada al projecte bàsic per a sol.licitud de concessió administrativa de bar-restaurant  elements desmuntables en un tram de costa conegut com es Barcarès al terme municipal , i f tenint en compte “l’alarma social” suscitada entre els veïns, i després d’haver contactat amb la corporació municipal, ha procedit a presentar la seva renúncia a l’esmentat projecte a fi de facilitar, entre d’altres, la tasca de defensa de l’interès públic.

Així ho ha expressat la batlessa Bàrbara Rebassa que al costat del regidor d’urbanisme Joaquín Cantalapiedra han manifestat que ahir el regidor  va parlar amb els representants de l’empresa d’Alcúdia, subratllant que el projecte data de 2013 i que havien conegut la seva vigència a través de la premsa i no tenien cap intenció de seguir endavant amb el projecte. També a l’escrit remès a Costes, segons ha expressat Bàrbara Rebassa, l’empresa se refereix que,  donades les reaccions aparegudes la setmana passada, ja informaren que presentarien la renúncia, tenint en compte el rebuig tant de l’Ajuntament d’Alcúdia com de la pressió popular. Així ho ha expressat la batlessa.

També Bàrbara Rebassa ha comunicat que avui l’ajuntament d’Alcúdia ha presentat un escrit dirigit a la Consellera Isabel Castro i al secretari autonòmic de memòria democràtica i Bon Govern, Jesús Jurado, per iniciar la protecció de tots els nius d’ametrelladora del terme municipal via Llei 2/2018, de 13 d’abril, de memòria i reconeixement democràtics de les Illes Balears, en tractar-se de nius d’ametralladora construïts per presoners de la guerra Civil. La batlessa ha manifestat que seguiran amb les gestions per la protecció dels nius d’ametrelladora pel que suposen a nivell de memòria democràtica.

 

La batlessa ha informat de la renúncia tant als membres dels grups municipals de l’oposició com  a l’associació de veïns del Corral den Bennàssar en comunicació amb a seva representant Catalina Civera, mostrant la satisfacció davant la renúncia a aquest projecte.

 

L’ajuntament d’Alcúdia havia mostrat el seu rebuig al projecte, pel que suposava un atac frontal a aquest paratge natural tant estimat pels alcudiencs i alcudienques com és el Corral den Bennàssar. La batlessa ha expressat la seva satisfacció i agraïment per al suport que aquests dies ha rebut el consistori i els alcudiencs i alcudienques i a les institucions autonòmiques, compromeses tant a nivell mediambiental com a nivell de la memòria democràtica.

14 d'octubre de 2020

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits