Punt de prevenció i salut a la platja d'Alcúdia.

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/punt-m.jpg

Presentat el Hi Point, Health Innovations Point, punt de prevenció de saliut ubicat a la platja d'Alcúdia.

Devora l’oficina de turisme de Ciutat Blanca se feu la presentació del “HI POINT” HEALTH INNOVACIONS POINT, Punt de prevenció de salut, nou Servei per a les persones que accedeixin a la Platja i que ja es troba operatiu.

 

Ha estat aquest nou Servei impulsat per  l'Ajuntament d'Alcúdia, a través del servei de gestió de platges d'Emsa, per donar seguretat i qualitat de servei a la Platja i com a objectiu fonamental prevenció del càncer, i sobretot del càncer de pell, amb el mesurador de protecció solar necessari per cada usuari, sigui resident, sigui turista.

 

 

Es tracta d’un Punt d’Assessorament, informació i prevenció de salut,  sobre el càncer i especialment del càncer de pell amb un indicador de la protecció solar “Sol màfor” amb diversos colors i que amb un sistema software que fa un encreuament de dades i informa a l’usuari sobre la seva protecció solar.

A més, disposa d'una zona d'ombra, per alletar un infant, per descans, per càrrega de dispositius mòbil i sobretot disposa 24 hores  d'un desfibril·lador de reanimació cardíaca.

 

 

A l’acte hi han assistit membres d'Emsa, de l'Ajuntament d'Alcúdia, regidores i regidors del govern i de l'oposició, així com de Hi Service, membres dels Servei de socorrisme així com també d’empreses assessores en la gestió de Platges. Des de l’Ajuntament s’ha donat un agraïment especial al suport de l'associació de lluita contra el càncer tant general, com del Raiguer com d'Alcúdia, a més del suport de l'Agrupació empresarial hotelera d'Alcúdia.

 

El tinent de batle i responsable de gestió de platges Domingo Bonnín ha expressat que aquesta és una passa més al municipi, per completar els serveis a disposició de la ciutadania, dins la dinàmica de la millora de qualitat a les platges del municipi. Ha explicat el dispositiu, que a més és sostenible, que està encaminat a la prevenció i informació sobre el càncer de pell, el semàfor que mesura  la intensitat del sol, la connexió a l’112, la pantalla tàctil, el desfibril·lador. Bonnín ha expressats que és un avanç més cap a l’excel·lència de serveis i esperant que sigui d’utilitat pública, posant-se a disposició de tothom.

 

Nadal Muñoz en representació de l’empresa Hi Service ha explicat que el projecte va néixer a 2017, i varen crear aquest dispositiu per donar Servei a zones costaneres de tota Espanya, i educar amb el tema del càncer de pell. Així cada persona pot valorar la seva situació i és dona un Servei públic i gratuït. Consta del solmàfor, del desfibril·lador, del botó d’emergència connectat amb l’112 a més de la pantalla tàctil que fa el test de la pell per a la protecció solar.

 

Ricardo parra, en representació de l’Associació espanyola contra el càncer ha donat l’enhorabona per la importància d’aquest projecte, per pensar amb la prevenció del càncer de pell, i perquè aquest punt millorar la qualitat de les Platges i la seguretat.

 

Per la seva banda, la batlessa d’Alcúdia Bàrbara Rebassa ha expressat que la platja d’Alcúdia de molts de quilòmetres d’arena fina, preciosa i segura, ara amb aquest punt de salut millora el Servei de seguretat i de prevenció, en aquest cas del càncer de pell. Sempre des de l’Ajuntament d’Alcúdia s’intenta arribar a l’excel·lència als serveis de la platja. I aquest punt combina tecnologia i innovació al Servei de la salut. I a més ajuda a la conscienciació sobre el sol en relació al càncer de pell.

 

 

El “Hi point” està operatiu a la platja d’Alcúdia, 24 hores, a l’accés cap a la Platja, altura Ciutat Blanca, al costat de l’oficina d’informació turística.

20 de maig de 2022

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat /RAT

Desenvolupat per 3digits