Projecte RestaurAlcúdia

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/AImatge1-m.jpg

Ajuntament d’Alcúdia i WWF impulsen una trobada amb el sector hoteler sobre la restauració de les zones humides de l’ Estany des Ponts i Maristany

Aquest dimecres 24 d’abril ha tengut lloc la primera trobada entre l’Ajuntament d’Alcúdia i WWF amb una trentena de responsables i directius del sector hoteler del Port d’Alcúdia i de l’Administració turística, amb l’objectiu de cercar sinèrgies en la restauració de les zones humides d’Estany des Ponts i Maristany.

Aquesta reunió s’ha realitzat en el marc del projecte RestaurAlcúdia que té com a objectiu principal la restauració ambiental d’aquestes zones humides si la mitigació front als riscos d’inundació pel canvi climàtic.

 

Durant la trobada els responsables de l’Ajuntament i de WWF explicaren els principals accions a desenvolupar en el projecte a directius i responsables hotelers locals. Destacaren l’esforç inicial realitzat en la neteja de deixalles d’aquest entorn natural històricament degradat. També se va destacar les feines d’eliminació de vegetació exòtica invasora que durant dècades havia crescut a la zona. A més se va anunciar que en breu s’iniciarà la redacció del projecte executiu per a la recuperació ambiental d’aquestes zones humides i l’ordenació de l´ús públic. Així, aquest projecte millorarà els valors naturals, però també incrementarà el seu potencial com a recurs turístic.

 

 

En aquest sentit, la trobada ha servit per a consultar als empresaris i directius hotelers sobre el potencial d’aquest projecte per al sector turístic i la resposta ha estat molt positiva. Per altra banda, se varen debatre les possibles línies de contribució del sector turístic al projecte i hi va haver consens en l’oportunitat que ofereix aquest projecte per a conscienciar al turista, així com a les persones treballadores del sector.

 

Està previst donar continuïtat al treball conjunt entre el projecte i el sector turístic, amb un nou taller participatiu per a aprofundir en propostes d’ús públic. Aquesta trobada se realitzarà a juny amb els principals responsables i sectors interessats en aquesta zones humides.

 

L’objectiu serà definir la regulació de l’espai, la creació d’itineraris i camins i altres usos compatibles amb la conservació de l’entorn.

 

RestaurAlcúdia conta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la transición ecológico i el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea- NextGenerationEU.

 

25 d'abril de 2024

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits