Pictogrames als passos de vianants

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/VIANANTS-M.jpg

L'ajuntament d'Alcúdia ha començat a pintar pictogrames als passos de vianants per a la inclusió de persones amb transtorn de l'espectre Autista

L’ Ajuntament d’Alcúdia des d’avui 6 de setembre ha començat a pintar pictogrames en els passos de vianants al voltant dels centres educatius i principals punts d’alt trànsit del municipi, destinats a facilitar l’educació viària i la seguretat i la inclusió de persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA).

L’acció consisteix en pintar una seqüencia concreta de pictogrames que es col·loquen sobre les primeres línies blanques dels passos de vianants. Són quatre dibuixos acompanyats dels textos que descriuen la seqüència de les accions que s’han de realitzar per travessar el carrer. Gràcies a aquests pictogrames s’ofereix un plus de seguretat al col·lectiu TEA, facilitant la comprensió de com s’ha d’actuar i, en conseqüència millorar la seva autonomia. Aquests pictogrames són de color blau perquè és el color que més ràpidament identifiquen les persones amb TEA, serviran per crear una ciutat més inclusiva, accessible i afavorint la convivència de tothom.

La seqüencia de pictogrames es fruit del projecte d’investigació de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Sevilla, juntament amb l’associació TEAVIAL, dirigit per Carlos Hervás-Gómez.

Aquesta és una tasca que se duu a terme a través de l’Ajuntament d’Alcúdia, amb el treball conjunt de les àrees de policia local, d’educació i d’assumptes socials. A més, la iniciativa compta amb  el suport de les famílies d’Alcúdia, afectades per l’autisme.

S’adjuntem imatges del pintat a devora l’escola Porta des Moll amb la visita realitzada per part dels s regidors responsables de les esmentades àrees Juan Sendín, Verónica Caro, Carme Garcia i representació de les famílies.

7 de setembre de 2023

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits