No a l'entrada del cable d'alta tensió per la zona de la Victòria

La batlessa ha estat acompanyada dels representants dels 8 grups polítics municipals


 

L’AJUNTAMENT D’ALCÚDIA DIU NO A L’ENTRADA DEL SEGON CABLE D’ALTA TENSIÓ PER LA ZONA DE MUNTANYA DE LA VICTÒRIA.


Així el consistori manifesta el seu posicionament en contra del traçat d’entrada del segon cable de la península a Mallorca.

 

 

La batlessa d’Alcúdia Bàrbara Rebassa, acompanyada per tots els membres representants de tots els grups polítics municipals, govern i oposició,  ha expressat que el Consistori d’Alcúdia diu NO  a l’entrada del segon cable d’alta tensió per la zona de muntanya de la Victòria. Així l’Ajuntament d’Alcúdia ha manifestat el seu posicionament en contra del traçat d’entrada del segon cable de la península a Mallorca.

A la roda de premsa, a més de la batlessa hi eren presents el tinent de batle el regidor del Pi Domingo Bonnín, el portaveu del Psoe el regidor Martí Garcias,  el regidor de Més per Alcúdia Tomàs Adrover, la regidora del PP Verónica Caro, el regidor de Vox Joan Sendín, la regidora Carme Garcia d’Unió per Alcúdia, la regidora de Ciutadans Azahara Machado i el regidor de Podemos José Manuel Aranda.

També a la roda de premsa hi ha assistit altres regidores i regidores del govern municipal.

 

Textualment vos reproduïm aquest posicionament institucional:

 

“Manifestar públicament el posicionament de l’Ajuntament d’Alcúdia envers el traçat del segon cable elèctric  que unirà la península amb Balears, Mallorca.

Parlo d’ajuntament perquè tots els partits polítics que conformen el consistori som aquí presents i mantenim la mateixa postura. Volem manifestar que tots estam en contra que l’esmentat cable entri per la zona de la  muntanya de la  Victòria. Volem protegir la nostra joia natural a la vegada que volem defensar el nostre territori i els 20.600 habitants. Exigim que se’ns tengui en compte a l’hora de la  presa de decisions.

No podem consentir de cap manera, que entri per una zona tan sensible i protegida tan estimada i sentida per tots els alcudiencs i alcudienques

Sabem, per reunions mantingudes, que aquesta no és l’única via. Existeixen alternatives que reduirien l’impacte que generaria sobre el municipi i el nostre territori.

Farem ronda de reunions, amb la Conselleria de transició energètica, el Consell de Mallorca, Red Elèctrica a Madrid i si escau demanarem hora a la Ministra.

No volem que el cable recorri aquests 11 quilòmetres que passi per tot el municipi fins arribar a la zona des Murterar.

Aquesta roda de premsa l’hem convocada després d’haver vist  indicis apareguts a la premsa, són indicis però això ens fa estar molt vigilants, pel fet que tant la reunió política com tècnica ja vàrem manifestar un NO rotund a aquesta traçat. Es cert que n’han de fer més de reunions polítiques i tècniques. Volem esser a totes les reunions.

Sempre ens tendran a davant, la batlessa i a tots els grups, davant de qualsevol actuació que posi en perill el benestar de tots els ciutadans i ciutadanes i del nostre territori tan estimat.

Hem de donar passes, i n’anam donant, i volem ser sempre a la presa de decisions, no volem fets consumats, vull que sàpiguen els alcudiencs i alcudienques que sempre me tendran a davant, com a tots els grups polítics.

Que quedi clar als ciutadans d’Alcúdia que l’Ajuntament està al davant d’aquest NO.

No ens oposam el cable que arriba de la península però sí que donarem les passes acompanyada de tot el consistori, totes les passes necessàries per evitar aquest traçat que, per nosaltres genera un impacte grandiós al  nostre territori i a la nostra gent”.

24 de març de 2022

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits