La platja d'Alcúdia se posa a punt per l'estiu

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/platja-m.jpg

Inici del muntatge a la platja d'Alcúdia amb l'objectiu que els serveis municipals estiguin a punt dia 1 de maig.

Des d’EMSA de l’ajuntament d’Alcúdia s’ha iniciat aquesta setmana el muntatge d’hamaques i para-sols. Prèviament es va procedir a llaurar la platja, per tenir-la a punt per a la instal·lació de les primeres hamaques i para-sols de cara a la temporada turística que, de moment, des de l’Ajuntament se seguirà amb els mateixos criteris de l’any passat per mor de la pandèmia de la covid 19. L’objectiu que es va marcar l’Ajuntament a través d’EMSA i expressat en el marc del comitè de platges és que 1 de maig estiguin operatius els serveis municipals de les platges, amb la prioritat de renovar la certificació d’Alcúdia “platges segures”.

En total, i tal i com es va fer l’any passat, i degut a la pandèmia el muntatge d’hamaques i para-sols manté els criteris de distància social, per evitar les aglomeracions, a més de totes les tasques de neteja i desinfecció que es continuaran desenvolupant, intensificant tota la informació cap a la ciutadania així com continuar amb  la coordinació entre els diversos serveis municipals. Així, el regidor responsable d’EMSA Domingo Bonnín expressa que se pensa instal·lar unes 1400 hamaques i uns 700 para-sols, que suposa al voltant d’un terç manco del total,  comparat amb anys anteriors a la pandèmia.

De moment, aquesta setmana s’ha iniciat el muntatge de la platja, primer amb les tasques mecàniques per llaurar l’arena i després iniciar la col·locació de les primeres hamaques i para-sols al quadrant de l’alçada de la Platja dels Francesos.

 

Senyalització del pinar de la Platja dels Francesos.

 

Com a mesures en relació a la pandèmia, també el tinent de batle Domingo Bonnín ha explicat  que la zona del pinar de la Platja dels Francesos s’ha fet una revisió per al tancament de les zones com l’any passat, per evitar les aglomeracions i i properament se senyalitzarà, havent deixat zones de pas cap a la platja i cap a les habitatges de primera línia.

Per altra banda, també el passat cap de setmana es va tornar a dur a terme la tasca al canal de sortida cap a la mar de retirada d’arena, un fenomen natural que aquest hivern s’ha donat en algunes ocasions.

Durant aquest hivern altres tasques que s’han duit a terme ha estat la retirada de carpobrotus, entre diverses regidories com platges, medi ambient i manteniment.

Des del mes de febrer, i de manera paulatina, s’han anat incorporant el personal del servei de platges realitzant tasques internes de preparació del material per a la instal·lació d’hamaques i para-sols que des d’aquesta setmana és una realitat.

16 d'abril de 2021

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits