L'Ajuntament Informa

Control de felins assilvestrats al municipi d'Alcúdia

L’AJUNTAMENT INFORMA

 

Àrea de Sanitat

Ajuntament d´Alcúdia

 

 

Pla de control de colònies felines al municipi d’Alcúdia

 

 

L’Àrea de Sanitat de l'Ajuntament d'Alcúdia, juntament amb les tres clíniques veterinàries del nostre municipi, les persones cuidadores autoritzades i l'Associació Pro Animals Mallorca, hem duit a terme un Pla conjunt de control i gestió responsable de felins assilvestrats en el nostre municipi.

 

Un Pla que de manera intensa durant aquests darrers quatre anys ha donat com a resultat poder esterilitzar més de 600 felins, principalment dels nuclis més problemàtics.

 

Cal deixar clar que sense l'ajuda de les persones cuidadores i de les associacions, que han treballat dia a dia per poder intervenir i controlar les seves colònies, i que en la majoria dels casos han assumit les depeses amb els seus propis mitjans, no hagués estat possible posar en marxa aquest Pla.

 

Les ajudes públiques no són suficients, per això fa falta conscienciar i treballar, en tots els sentits, amb totes les persones implicades en aquest Pla, que resulta tan difícil i costós.

 

Hem de ser conscients que el problema no sempre ve de les persones que alimenten als felins al carrer, sinó principalment de l'abandonament indiscriminat d'aquests animals.

 

Som conscients que és necessari seguir treballant de manera conjunta, com fins ara, per aconseguir millorar i ampliar les ajudes destinades a aquest programa. Per primera vegada el Consell de Mallorca ha concedit a l’Ajuntament d’Alcúdia una subvenció per poder dur a terme l’objectiu d’aquest Pla. D’aquesta manera, juntament amb pressupost municipal, podrem assumir de nou la continuïtat de les castracions en les colònies més problemàtiques i descontrolades.

 

A les persones que no enteneu la finalitat d’aquest Pla, informar-vos que som conscients de les molèsties i problemes que es creen en algunes zones del nostre municipi, si bé, aquest objectiu és l'únic que garanteix que les colònies estiguin controlades i es redueixin de manera real i ètica.

 

Per tot això, seguirem treballant per aconseguir els resultats desitjats per tots nosaltres iniciant de bell nou el programa el més aviat possible.

 

Salutacions,

 

Regidora de Sanitat, Agüi Lobo Benítez

31 de juliol de 2019

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits