Joves Qualificats 2022

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/JQ-m.jpg

L’Ajuntament d’Alcúdia incorpora 6 persones treballadores gràcies al programa SOIB Jove: Qualificats-Entitats Locals 2022

Un total de 6 persones s’incorporen a l’Ajuntament d’Alcúdia gràcies a la convocatòria SOIB Jove: Qualificats-Entitats Locals 2022, una iniciativa de contractació pública de persones joves amb estudis superiors que té com a objectiu retenir el talent a les Illes Balears i que es reprèn enguany, després de quedar interromput per atendre les necessitats derivades de la pandèmia. El batle d’Alcúdia, Domingo Bonnin, juntament amb els tècnics/tècniques dels departaments corresponents han donat avui la benvinguda al nou personal.


Aquesta convocatòria permet a les corporacions locals, els consells insulars i les mancomunitats, i també a les entitats que en depenen o que hi estan vinculades, contractar persones joves desocupades menors de 30 anys, amb titulació universitària o de formació professional de grau superior o de certificat de professionalitat de nivell 3, així com els que tenguin un títol equivalent d’ensenyaments artístics o esportius que habilitin per a l’exercici professional, obtinguda dins els tres anys posteriors a la finalització dels estudis.


Les 6 persones contractades, 4 dones i 2 homes desocupats, tenen les titulacions de grau en Dret, grau en Educació Social i Formació Profesional Superior Administratiu i en ciències ambientals.


Durant 12 mesos participaran del desenvolupament dels diferents projectes que es duen a terme a l’Ajuntament, sempre amb la col·laboració dels tècnics/tècniques. Així doncs, es possibilita una primera experiència laboral en la matèria en què s’han format i perceben un salari, de manera que es milloren les oportunitats d’ocupació futures.


Aquest programa promogut pel SOIB suposa una inversió total de 250.933,81€, dels quals 177.784,20€ han estat finançats amb el Fons Social Europeu (FSE), en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020, i la Conferència Sectorial d’Ocupació
i Assumptes Laborals. En aquesta cinquena edició, el SOIB disposa per a totes les illes d’un pressupost de 8 milions d’euros, que beneficiarà gairebé 300 persones joves desocupades. La data d’inici de les contractacions a les entitats locals és de l’1 al 15 d’octubre de 2022 (ambdós
inclosos).


Cal destacar que SOIB Jove Qualificats és un dels programes amb més rendiment pel que fa als resultats obtinguts, d’acord amb el Servei d’Avaluació de Polítiques Actives del SOIB. Així, les dades d’inserció demostren que el 60 % de les persones joves que van acabar el programa van aconseguir un contracte de treball en els sis mesos següents.

11 d'octubre de 2022

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits