Josefina Linares del PP proclamada Batlessa d'Alcúdia.

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/batlessa-m.jpg

La proclamació ha estat amb el suport dels regidors del PP, VOX i UNIÓ per ALCÚDIA.

 

 

 

Dissabte 17 de juny a les 12h del migdia s’ha duit a terme el Ple de Constitució a l’Ajuntament d’Alcúdia.

Després de constituïda la mesa d’edat integrada pel regidor de major edat Tomàs Adrover i el de menor edat Antoni Cifre, s’ha passat a la constitució de la corporació amb la presa de possessió dels 21 regidors i regidores electes.

Tot seguit s’ha procedit a presentar els noms dels regidors i regidores electes per a l’elecció de batle/batlessa i ha estat amb les persones de Fina Linares (PP), Bàrbara Rebassa(PSOE), Tomàs Adrover(Més), Domingo Bonnín(Pi) i Maria Ramos (Unides-Podem).

Josefina Linares del PP ha estat investida batlessa d’Alcúdia per als propers 4 anys amb els vots del PP(7), Vox(3) i UxAlcúdia(2), tal i com s’havia anunciat la setmana passada fruit del pacte de governabilitat entre les tres forces polítiques. Bàrbara Rebassa (PSOE) ha rebut els vots dels 5 regidors del seu partit, Tomàs Adrover de Més (2), i Domingo Bonnín del Pi(1) i Maria Ramos d’Unides-Podem(1).

Des d’Unides-Podem s’ha demanat poder intervenir per defensar la seva presentació a la tria de batle/batlessa. Des de la presidència de la mesa de més edat s’ha dit que així havia quedat acordat de no intervenir en aquest moment, i ja la batlessa una vegada proclamada els donaria la paraula, a cada partit polític.

S’ha seguit amb el ple de constitució. Amb les pertinents votacions, i ja l’entrega de la medalla ( per part del regidor de més edat Tomàs Adrover) i l’entrega de la vara a la proclamada  batlessa Josefina Linares Capó, per part del batle sortint i ara regidor electe Domingo Bonnín.

 

Ja com a batlessa, Fina Linares ha donat la paraula als diversos caps dels partits polítics que conformen la nova corporació.

Des d’Unides-Podem Maria Ramos ha destacat els eixos bàsics del seu programa electoral i que faran una oposició vigilant amb totes les decisions polítiques que es prenguin, criticant el pacte PP-Vox-UxA. Ha recordat el caràcter el partit de Vox, d’extrema dreta. Consideren des d’Unides Podem que la coalició sembla un pacte de cadires, entre d’altres afirmacions, considerant l’equivocació d’Unió x Alcúdia, en assumptes socials, esperant que no hi hagi un retrocés. Ha explicat que des de l’oposició vigilaran, denunciaran qualsevol il·legalitat i passa enrere en drets socials i proposant mesures innovadores per la ciutat d’Alcúdia.

Des del Pi, Domingo Bonnín ha donat les gràcies al suport rebut, enhorabona al PP, i a la batlessa Fina Linares, i ha  expressat que no eles agrada el pacte de governabilitat, li ha anunciat que farien  una oposició contundent, però justa a la vegada i li faran costat allò que considerin bo pels alcudiencs, que tenguin bona legislatura sort i encerts.

Des de Més x Alcúdia, Tomàs Adrover a més d’agrair el suport de les persones que varen votar,  donar l’enhorabona a la nova batlessa, a més ha desitjat sort, encerts i enhorabona a la nova batlessa.

Des de Unió x Alcúdia, Carme Garcia ha expressat que avui és un dia que no és un ple ordinari i que ja li contestarà al lloc que pertoca a Unides-Podem. A la seva intervenció ha expressat que comença una nova etapa a l’ajuntament, tots els regidors faran el possible perquè Alcúdia sigui un poble on estigui, esforç i feina seran la bandera. Agrair als seus votants el suport rebut, se farà feina incansablement per tothom. Agraïment al seu partit, i a Fina Linares, per convidar-los a formar part del seu equip de govern.

Des de Vox, Juan Sendín ha afirmat que és un  honor i privilegi treballar pel benestar dels alcudiencs i alcudienques, i que faran valer els seus vots en benefici del municipi, cuidar dels veïnats, de les famílies, del municipi, i que no és moment per la confrontació sinó per la unió i diàleg i treball en equip. I és en la diversitat on radica la riquesa de la comunitat, i se treballarà per trobar solucions que beneficiïn a tots i deixar de banda les diferències.

Des del PSOE, Bàrbara Rebassa ha expressat que aquesta sessió d’investidura nou escenari polític que es troben a l’oposició i que enfronten el repte amb decisió i fermes, donant l’enhorabona a la nova batlessa, expressant la preocupació de la presència de Vox al pacte. Mantenim inalterables els nostres compromisos la cohesió social, la memòria històrica, la llengua i se lluitarà una societat progressista, oberta i inclusiva, i respecte als drets fonamentals de tots, la tasca d’oposició serà vetlar pel manteniment i interessos de tots i totes i no tolerar cap retrocés amb les polítiques socials. Des del Psoe, s’ha afirmat el compromís amb la ciutadania, fiscalitzar, proposar i cooperar  com a oposició i construir ponts des de l’oposició amb propostes amb positiu pel municipi.

 

Des del PP, i ja com a batlessa d’Alcúdia Fina Linares, al seu discurs ha expressat  el repte i el desafiament que suposa ser batlessa del teu municipi. Ha expressat, a més de l’agraïment a les persones que li han donat suport, a la seva família amics, i companys, i a Vox i UxAlcúdia, pel suport i també ha dit que “vull ser una batlessa propera i accessible, disposada a escoltar i atendre les necessitats de cadascú”.... “farem feina en equip, amb col·laboració i amb diàleg constructiu entre tots els regidors i regidores amb els diferents sectors d’Alcúdia i amb els veïnats, perquè la diversitat d’idees i perspectives distintes enriqueix la feina i ens ajudarà a prendre millors decisions”. També la nova batlessa d’Alcúdia Fina Linares ha expressat que “el meu compromís sempre ha estat el mateix que era i és el de governar amb estabilitat per poder dur a terme un canvi real a Alcúdia. Faré feina amb dedicació i passió per acomplir amb les expectatives de les alcudienques i alcudiencs i per a tots els que ens visiten, per tenir un municipi, millor inclusiu i més sostenible. Confio que, junts podrem aconseguir gran coses”.

Aquesta és la nova configuració de la nova corporació municipal:

El PP, amb 7 regidors/regidores electes:

Fina Linares, Batlessa.

Juan González.

Verónica Caro.

Francisco Jaivier Rodríguez.

Laura Serra.

Rafel Ferrer.

Àngela Amer.

 

El PSOE, amb 5 regidors/regidores electes:

Bàrbara Rebassa.

Joan Gaspar Vallori.

Agüi Lobo.

Martí Garcias

Salli Rebassa

 

Vox, amb 3 regidors/regidores electes:

Juan Sendín.

Juan Antonio Mateo

Margarita Ferriol.

 

Unió x Alcúdia, amb 2 regidors/regidores electes:

Carme Garcia,

Azahara Machado.

 

Pi, amb 1 regidor electe:

 Domingo Bonnín.

19 de juny de 2023

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits