Finalitzen les obres de millora de la carretera de sa Pobla a Alcúdia

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/CARRETERA-M.jpg

La batlessa d’Alcúdia Bàrbara Rebassa ha destacat que l’actuació a la carretera millorarà la seguretat i la comoditat de les persones usuàries d’un tram molt transitat durant la temporada d’estiu

Dimarts 8 de juny de 2021 la batlessa d’Alcúdia Bàrbara Rebassa ha visitat la fi del projecte de reforç del ferm del tram de l’autopista Palma -sa Pobla (Ma-13) que uneix el municipi pobler amb Alcúdia. Han assistit a la finalització del projecte també el conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Iván Sevillano així com el batle de Sa Pobla, Llorenç Gelabert.

L’actuació  del Consell de Mallorca s’ha duit a terme per seguretat, ja que la carretera es trobava visiblement deteriorada per un procés que s’ha accelerat amb el pas del temps i l’afluència de trànsit que suporta aqueta zona, tant de turistes com de residents i després d’anys sense cap actuació.

Segons informa el Consell de Mallorca, una mitjana superior als 16.720 vehicles, el 9.5% dels qual són pesants, transiten diàriament pels 10’7 quilòmetres de carretera on s’ha executat la millora, que comprèn el tram que discorr entre els quilòmetres 39.8 i el 50.5. Les actuacions, que en un principi tenien una durada prevista de quatre mesos i s’han pogut completar en manco d’un mes.

La batlessa ha destacat que <<esteim molt satisfets en les actuacions duites a terme en aquesta carretera, que ja feia temps que els municipis d’Alcúdia i sa Pobla demanaven al Consell de Mallorca per a millorar la seguretat i la comoditat de la via. I ha agraït l’agilitat de les obres d’actuació intentant causar les mínimes molèsties als veïnats i més tenint en compte que s’està reactivant la temporada>>.

Amb un pressupost de 2.115.841,64 euros, les obres han consistit en la realització d’un fresatge amb eliminació parcial i sanejament de les parts afectades i la reposició posterior del ferm, que inclou el reciclat dels materials, neteja i desbrossament de la zona de domini. Al tram, que consta d’un traçat recte d’una amplada mitjana de 10 metres, també s’han fet tasques per facilitar que, quan plou, se’n vagi ràpidament l’aigua de la pluja, la qual s’ha canalitzat mitjançant drenatges. Així mateix, s’han sanejat els flonjalls i s’ha disposat una capa de pintura i senyalització horitzontal nova. A més ha agraït que s’hagi pogut suavitzar la intervenció a l’alçada de Can Segué, una petició que feia temps havien fet els veïnats.

10 de juny de 2021

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits