Encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània pels drets humans.

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/torre-m.jpg

Alcúdia se va sumar un any més a l'encesa de les torres i talaies el passat dissabte dia 13 de gener.

Alcúdia se va sumar a l’acte d’Encesa de torres i talaies pels Drets Humans aquest dissabte, 13 de gener de 2024.
La batlessa Fina Linares, a sa Torre Major, llegí el Manifest acompanyada d'altres regidores I regidors de l'Ajuntament d'Alcúdia a més de Ciutadans i ciutadanes.

La primera encesa va ser a les 13 hores, amb bengales de fum. La segona encesa va ser a les 18.30 hores, amb bengales de llum. Es va llegir un MANIFEST en els dos moments de les enceses.

L’any 2017, l’IES Marratxí i la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX, va tenir la iniciativa d’encendre les torres i les talaies de Mallorca en favor dels Drets Humans. El Consell de Mallorca i el Fons Mallorquí, es varen voler sumar a aquest acte que expressa la solidaritat entres les persones i reivindica els respecte per a totes les persones, siguin d’on siguin, venguin d’on venguin, creguin amb el que creguin i parlin com parlin. Amnistia Internacional i moltes altres entitats d’arreu de la Mediterrània, s’han anat sumant, al llarg d’aquest 8 anys, a l’Encesa de Torres que ha omplit de llum i de solidaritat totes les ribes del Mare Nostrum.

Des del Consell de Mallorca i del Fons mallorquí de cooperació varen fer extensiva aquesta convidada a ciutadans i ciutadanes i als ajuntaments de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, al Fons Menorquí i al Fons Pitiús, al Consell de Menorca, d'Eivissa i de Formentera. Participaren també les comunitats de Catalunya, València, Múrcia i Andalusia entre d’altres indrets.

L’ajuntament d’Alcúdia se va sumar a aquesta iniciativa i recordem que els dos punts d’encesa del nostre municipi varen esser a Sa Talaia i a Sa Torre Major.

Cada any hi ha moltes persones voluntàries i entitats del nostre municipi que  hi participen com Amics del Patrimoni, Obra Cultural Balear i Club de muntanya d’Alcúdia, entre d’altres.

15 de gener de 2024

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits