Curs d'operació de plantes renovables.

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/conveni-m.jpg

Signat un acord de col.laboració entre l’Ajuntament d’Alcúdia i Endesa per a desenvolupar aquest curs d’operació de plantes renovables.

Dia 6 d’abril al migdia a l’Ajuntament d’Alcúdia se signà aquest acord de col.laboració entre l’Ajuntament d’Alcúdia i Endesa per a desenvolupar aquest curs d’operació de plantes renovables.

 

El curs que es durà a terme és fruit de la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcúdia, i Enel Green Power España, divisió de renovables d’Endesa, que promou la realització d’aquest curs de formació d’operació de plantes renovables

El curs de formació està dissenyat per a 25/30 alumnes , tendrà una durada de 90 hores, 60 hores de teoria que s'imparteixen en línia i 30 hores per a la realització d’un projecte. Els destinataris del curs són alumnes que tenen formació  professional de grau mitjà  o superior en electricitat, electrònica o similar i titulats de graus universitaris de carreres tècniques.

 

Actualment el sector renovable que està en auge, necessita personal qualificat, i Endesa vol contribuir a la formació dels futurs experts en aquesta matèria a través de cursos especialitzats que es duen a terme a l'entorn de les plantes fotovoltaiques que la Companyia, a través de la seva filial renovable Enel Green Power España.

Amb motiu de la presentació del curs de formació d’operació de plantes renovables, el director general d’Endesa a les Illes Balears, Martí Ribas i la batlessa d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa han aprofitat l’avinentesa per a tractar diferents temes de col·laboració entre Endesa i l’Ajuntament d’Alcúdia. El «Curs d’operació de plantes renovables», és fruit del compromís d’Endesa per la creació de valor compartit en l’entorn de les seves instal·lacions renovables. Amb aquesta mesura es vol millorar l’ocupació dels ciutadans del municipi d’Alcúdia en un moment en què les energies renovables es troben en una conjuntura de fort creixement.

Martí Ribas ha destacat que “des d’Endesa volem involucrar els grups d’interès locals en la definició dels plans de creació de valor compartit que ens permetran generar un impacte positiu en els municipis on desenvolupam les nostres plantes renovables”. Per la seva banda, Bàrbara Rebassa, ha remarcat que “aquesta conveni és fruit de la col·laboració entre entitats i institucions, ja que s’ha construït una planta fotovoltaica a Biniatria, i de cara a treballar conjuntament, per la formació de persones que els pugui interessar a nivell laboral, ja que el futur està cap a les plaques fotovoltaiques” 

El curs de formació en Operació i Manteniment de plantes renovables, que és previst per a 25/30 alumnes, serà en format en línia, dirigit, principalment, a residents del municipi d’Alcúdia, on Endesa ha construït la planta fotovoltaica Biniatria. Aquesta planta solar, d’una potència de 15 MW i amb una inversió de  14 milions d'euros, va entrar en funcionament el 2021, i està composta per 38.880 panells fotovoltaics, que poden produir al voltant de 24,84 GWh/any.

El curs de formació tendrà una durada de 90 hores, 60 hores de teoria que s'imparteixen en línia i 30 hores per a la realització d’un projecte. Els destinataris són alumnes que tenen formació  professional de grau mitjà  o superior en electricitat, electrònica o similar i titulats de graus universitaris de carreres tècniques. Es demana, preferiblement, amb experiència professional en construcció o operació i manteniment de plantes eòliques o fotovoltaiques.

Enel Green Power, dins del Grup Enel, està dedicada al desenvolupament i operació de renovables a tot el món, amb presència a Europa, Amèrica, Àsia, Àfrica i Oceania. Enel Green Power és un líder global en el sector d'energia verda amb una capacitat instal·lada de més de 46 GW en una combinació de generació que inclou eòlica, solar, geotèrmica i hidroelèctrica, i està a l'avantguarda de la integració de tecnologies innovadores en plantes d'energia renovables.

7 d'abril de 2022

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits