Cupons de consum per incentivar l'economia local

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/bons-m.jpg

Nova iniciativa per aquest 2022 amb una dotació econòmica inicial de 100.000 €

Divendres 6 de maig se va fer la presentació de la tercera edició de la convocatòria d’ajudes per dinamitzar l’economia local, a través dels cupons de consum amb una dotació econòmica inicial de 100.000 €.

Una de les novetats és la signatura del conveni entre ajuntament d’Alcúdia i Cambra de Mallorca que farà que la convocatòria de cupons de consum es pugui gestionar a través de la plataforma de la Cambra de Mallorca.

Segons ha expressat el regidor de comerç i promoció econòmica Gabriel de Hevia es tracta de la tercera convocatòria, edició de 5000 cupons, 2 per persones cadascú dotat amb 20 €. Es podrà gastar al mateix comerç.  Fins dia 12 de maig es poden inscriure els comerços, a més de bars, cafeteries i restaurants. L’inici de la campanya es fa dia 24 de maig i finalitza dia 23 de juny.

A través de la plana web www.viualcudia.com es podrà saber els comerços adherits i serà el portal per saber si els cupons estan esgotats a l’establiment que vulgui triar el ciutadà.

Ha expressat el regidor que la nova convocatòria sorgeix de la voluntat ferma de donar suport tal teixit comercial de la nostra ciutat i introduint la novetat de treballar amb la col·laboració de la Cambra de Mallorca a través de la plana web.

Antoni Mercant, president de la Cambra de Mallorca ha posat de relleu l’ajuda amb la gestió que a través del conveni donaran suport als comerços i als ajuntaments i amb l’experiència de gestió que tenen a través de la plataforma digital i sostenible.

Per últim la Batlessa d’Alcúdia Bàrbara Rebassa ha posat de manifest amb aquesta nova convocatòria de cupons de consum per aquest any 2022, es consolida  ja aquesta dinàmica d’incentivació del comerç local, afavorint les compres a les nostres botigues, als nostres comerços i als nostres bars i restaurants. Ha expressat que l’Ajuntament ha treballat intensament des de l’inici de la pandèmia per ser un suport a tot el teixit empresarial.

A la roda de premsa la batlessa ha recordat les línies d’ajudes desenvolupades a rel de la pandèmia de la covid-19.

 

Ha esmentat les diverses quanties. I no només amb aquestes convocatòries, que enguany acumulen ja 220.000 euros (entre les 3 convocatòries).

Ha posat de manifest que des de l’inici de la pandèmia, juntament amb els companys de l’equip de govern i la resta del consistori, han intentat analitzar la

realitat i cercar des del primer moment el consens necessari amb un objectiu molt clar: protegir a les persones i ajudar al nostre teixit productiu. Ja ho varem fer a l’any 2020 i al 2021 i ho han seguit fent fins avui amb mesures com:

- La suspensió de la taxa d’ocupació de via pública i la taxa de mercats a l’any 2020 i 2021 i que representa un total anual de 400.000 euros.

- La baixada de la taxa de clavegueram i fems d’un 20% per l’exercici 2021 i que  representa un total de 860.000 euros.

- La participació en la convocatòria d’ajudes a autònoms amb la quantitat de 400.000 euros i que juntament amb les aportacions del Govern de les Illes Balears i del Consell de Mallorca sumaren un total de 562.000 euros.

- La participació en la convocatòria d’ajudes juntament amb el Govern i el Consell de Mallorca amb una aportació de 4 milions d’euros i que juntament amb les aportacions del Govern i Consell sumaren la quantitat de 4.327.740,8 euros.

També la batlessa ha fet  esment a les ajudes que posaren a disposició el Govern d’Espanya i el Govern de les Illes Balears a través del fons d’ajudes directes per empreses de les Illes Balears de 855 milions d’euros. D’aquests 855 milions d’euros, segons ha expressat, més de 26 milions han anat directament adreçats al teixit empresarial i comercial del municipi.

En el transcurs de l’acte s’ha duit a terme la signatura del conveni entre la Cambra de Mallorca i l’Ajuntament d’Alcúdia per a l’execució i suport a la convocatòria.

9 de maig de 2022

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits