Alcúdia ha celebrat el Dia pels Drets del Col.lectiu LGTBI

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/orgull-m.jpg

Alcúdia ha celebrat el Dia pels Drets del Col.lectiu LGTBI amb la lectura del manifest a càrrec de Jaume Reynés i Rayanne Silva Tot un seguit d’activitats fins dia 17 de juliol, dins el cicle “Alcúdia orgullosa”

Ha estat a càrrec de Jaume Reynés i Rayanne Silva, que avui dilluns 28 de juny a les 11 h a Alcúdia s’ha duit a terme la lectura del manifest pel Dia internacional pels Drets del Col·lectiu LBTBIQ+, per a la celebració del #28deJuny a la Porta des Moll. Amb les paraules de la, regidora d, igualtat Agüi Lobo i de la Batlessa Bàrbara Rebassa, acompanyades per companyes i companys regidores i regidors tant del govern com de l’oposició. I ha estat en el marc de la Porta des Moll on s’han concentrat tant responsables polítics, com familiars i persones que s’han sumat a la jornada.

 

La regidora d’igualtat  de l’Ajuntament d’Alcúdia Agüi Lobo ha donat la benvinguda als assistents i els agraïments a les dues persones que han llegit el manifest, Jaume Reynés i Rayanne Silva. Ha expressat que se seguirà donant suport  “per a poder seguir avançant amb drets, és impossible aconseguir-los si la societat no és capaç conjuntament de lluitar”...

També ha expressat que “Any rere any estarem aquí, ni un pas enrere, seguirem construint junts un horitzó en què cap persona pugui esser discriminada, ni per la seva orientació sexual ni per la seva identitat o expressió de gènere, per la seva pertinença a una família diversa, ni discriminada per altres motius com ètnia, edat, origen, gènere i capacitats. Els drets fonamentals i la dignitat de cada persona han de ser un bé comú”.

 

La batlessa Bàrbara Rebassa a la seva intervenció ha expressat que “en aquesta data es commemoren els aldarulls d’Stonewall que van tenir lloc a Nova York a 1969. Cap persona ha d’avergonyir-se del que és, qualsevol sigui el seu gènere o orientació sexual. El terme “orgull “ vol transmetre més aviat la idea d’una dignitat intrínseca de cada ésser humà”, i ha afegit que aquest és “el sentit que volem transmetre des de l’Ajuntament d’Alcúdia”.

 

El manifest ha constat de dues parts, la lectura de Jaume Reynés que ha reflectit que “en aquesta manifest podria parlar de com les actituds d’odi contra la comunitat segueixen profundament arrelades en nombroses cultures del món....

...Diàriament els nostres drets són vulnerats des de l’agressió verbal i física fins a la falsa acceptació d’aquelles persones que toleren l’homosexualitat mentre es mantengui oculta a la vida privada....”

També en un altre paràgraf de la seva intervenció Jaume Reynés ha dit: “no hi ha diferències. No se pot triar a qui estimes, simplement és així. Consolidem aquesta realitat no jutgem als altres per no ser igual a nosaltres, tractem-los amb la normalitat que es mereixen, defensem el que hem aconseguit fins ara i sempre reivindiquem el que per naturalesa ens pertoca: la nostra llibertat”.

A la seva intervenció Rayanne Silva, brasilera d’adopció i illenca de cor, ha expressat que ...”realment ser homòfob o masclista, sexista....no entén de nacionalitats en algunes cultures es cert que hi a més percentatge de persones que assumeixen esser-ho.

...hem d’entendre totes les persones que no és qüestió d’ensenyar al veïnat que acceptes la comunitat LGTBI  no, senyores i senyors, no volem que aparenteu, perquè quan la filla fill del veïnat ho és és molt fàcil dir que no tenir res en contra , ara quan ens toca als nostres fills? Germans? Cosins? Què passa què el que canvia?...ABSOLUTAMENT res! Estimem a les persones des d’un amor sincer, acceptem a les persones tal i com són amb la seva orientació sexual, perquè això no fa mal a ningú.”. També ha expressat que “m’agradaria convidar a tot el món a educar des de la inclusió i el respecte,.....no només a la comunitat LTGBI, respectem—nos entre tots, perquè avui en dia el respecte s’està perdent en tots els aspectes de la vida, respectem a les persones majors, als professors, als nostres pares, familiars, respectem als nins i nines, ells són importantíssims per al canvi, eduquem-los des de l’empatia”.

 

Des de l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alcúdia s’ha preparat el programa d'actes amb el lema “Alcúdia Orgullosa” que inclou propostes com tallers, concerts, tertúlies a més de cinema entre d’altres activitats per a celebrar el Dia internacional pels Drets del Col·lectiu LBTBIQ+. Els actes seguiran al municipi, amb la coordinació de l’àrea d’igualtat de l’Ajuntament  d’Alcúdia fins dia 18 de juliol.

28 de juny de 2021

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits