Tertúlia de policies tutors a Alcúdia Ràdio

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/policies-m.jpg

Aquesta setmana a Alcúdia, vam rebre la visita dels policies tutors per participar en una tertúlia sobre les festes de Sant Joan de Ciutadella i els protocols per viure-les amb seguretat i alegria.

Aquesta trobada estava dirigida a joves que planegen viatjar-hi. La tertúlia va ser dirigida pel coordinador de Policies Tutors de les Illes Balears, Rafel Covas, acompanyat dels policies tutors de Ciutadella, Marga Pastrana i Miguel Ángel Pavón, i el policia tutor d'Alcúdia, Juan Martínez.

Durant la tertúlia, els policies tutors van proporcionar missatges preventius adreçats als joves que viatjaran a Menorca, amb l'objectiu de prevenir accidents i garantir una celebració segura. La seguretat comença per un mateix, i perquè la festa funcioni, és fonamental respectar els protocols i, sobretot, als cavalls i cavallers, que són els protagonistes de la festa.

Es va subratllar que la festa no s'ha de basar en el consum d'alcohol, ja que és important ser conscients dels perills derivats de l'abús d'aquesta substància. També es va parlar del respecte a tradicions com la "tirada d'avellanes", que és un acte d'amor i amistat cap a la festa, i no una batalla com s'ha convertit als darrers anys.

A més, es va destacar que la festa de Sant Joan evoluciona contínuament en temes de prevenció i s'adapta per garantir la seguretat de tothom. Els policies tutors van subratllar que els menorquins volen convidar els mallorquins a participar-hi, però demanen que es conegui bé la festa per respectar-la com ho fan ells.

Per garantir la seguretat de les festes, gairebé 500 efectius formaran part del pla d’emergències, treballant perquè siguin unes celebracions segures i divertides per tothom.

7 de juny de 2024

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits