Neteja de la zona de l'Estany dels Ponts

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/ponts-m.jpg

Alumnes voluntaris de secundària de centres educatius d'Alcúdia han participat en una jornada de neteja a la zona de l'Estany dels Ponts.

Alumnes voluntaris de secundària de centres educatius d'Alcúdia participen en una jornada de neteja a la zona de s’Estany des Ponts.

 

El passat divendres 24 de novembre 30 alumnes dels instituts de la nostra Sra. de la Consolació i de l'IES Alcúdia van participar en una jornada de voluntariat del projecte RestaurAlcúdia.

 

Van retirar gairebé una tona mètrica d'escombraries, sobretot plàstics, envasos i vidre, però també cartó, a més de 25 pneumàtics, un matalàs, una bicicleta, un cotxet de nadó... de l'interior de la zona humida de Maristany, al Port de Pollença.

 

Es va recollir de manera separada per tipologies de materials, i van ser gestionats oportunament per part de l'equip professional de Sa Talaia, contractat per RestaurAlcúdia per a la neteja de les àrees que s'estan restaurant a Estany des Ponts.

 

El regidor de Medi Ambient Francisco Rodríguez, i Carlota Viada, de WWF, van donar la benvinguda als alumnes i els van repartir material promocional del projecte. També comptem amb Sebastià Darder el policia local que des de fa uns mesos està adscrit a la Regidoria de Medi Ambient i té, entre una de les funcions principals, vigilar que no s'aboquen residus a la zona de restauració. Es va dirigir als alumnes animant-los a ser exemple en la gestió de residus a Alcúdia.

 

El projecte RestaurAlcúdia col·labora amb els tres instituts d'ensenyament de la localitat, l'IES Alcúdia, l'IES Port d'Alcúdia i la nostra Sra de la Consolació, realitzant activitats de ciència ciutadana i de voluntariat ambiental, per tal que els alumnes coneguin el projecte, però també que contribueixin a aquesta emblemàtica restauració ambiental de les zones humides del seu municipi. Des del projecte RestaurAlcúdia us agraïm públicament el vostre compromís amb la conservació d'aquests espais naturals.

 

RestaurAlcúdia compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU, sent els tres socis Ajuntament d'Alcúdia, WWF i UIB, amb la col·laboració del Consell de Mallorca i del Govern Balear.

 

29 de novembre de 2023

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits