Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/manifest-m.jpg

Lectura del manifest, dins els actes de la setmana "Alcúdia Orgullosa"

Dins els actes de la setmana “Alcúdia orgullosa”, l’Ajuntament d’Alcúdia a través de l’àrea d’igualtat ha organitzat tota una sèrie de propostes que se van desenvolupat des de dia 26 de juny fins a dia 6 de juliol.

Avui a la Sala, en motiu del Dia internacional de l’orgull LGTBI  s’ha duit a terme la lectura del Manifest a càrrec de Llorenç Alemany Cladera, en presència dels membres integrants de l’equip de govern, encapçalats pel batle Domingo Bonnín a més de la regidora d’igualtat Agüi Lobo, a més de Llorenç Alemany i de les ciutadanes i ciutadans d’Alcúdia que han volgut esser-hi presents.

La regidora d’igualtat Agüi Lobo ha  fet referència a tots els anys, set,  que des de l’ajuntament es duu fent feina per la igualtat donant suport al col·lectiu en favor dels seus drets i donant-los visibilitat” i que  és important des de l’ajuntament fer feina amb aquesta línia ja que “tenim aquesta responsabilitat”, donar suport als col·lectius que pateixen. També la regidora ha fet referència a  l’oposició o els que pot ser governin en el futur el compromís de seguir fent feina del col·lectiu LGTBI, i ha posat de manifest la no assistència a l’acte dels grups de l’oposició.

Per la seva banda, el batle Domingo Bonnín s’ha referit a la necessitat a dia d’avui de seguir fent accions de suport pels drets a totes les persones i que encara és necessari dedicar un “dia de...” per aquesta causa i per altres causes, i això significa que encara no s’ha arribat a la normalitat.

 

En el manifest Llorenç Alemany Cladera ha fet referència a la seva particular història. Començava dient

“....Primer de tot, un agraïment per donar cara i veu a la gent de la nostra edat. No record qui va dir una frase amb la qual m’identific plenament “un home gran és un nin inflat per l’edat”.

Avui és un dia de celebració, no un dia per contar mals moments que desgraciadament acompanyen el meu col·lectiu( lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, Inter sexuals, queer i molts més). Per qüestions històriques i socials vaig haver d’estar dins un armari molt més temps del que jo volia.

Avui el meu armari s’ha omplert de llum i arcs de Sant Martí. Estau totes les persones convidades a visitar-lo. L’he tret de casa, l’he fet net, he llevat l’olor de tancat i l’he pintat de mil colors i està apunt per compartir-lo amb vosaltres”......

....”fins als 55 anys nno vaig fer la passa per dir ala gent així com volia estimar. La rebuda tant de part de la família cm dels amics va ser molt càlida i amorosa. Em vaig sentir recolzat i em donaren ales per arribar tan lluny com pogués”....

“hem fet exactament tot el que poden fer les parelles d’enamorats. L’única diferència és que jo comparteixo el meu cor amb algú del mateix sexe”.....

....”No negaré que hi ha molta feina per fer. Hi ha persones que escampen homofòbia amb les seves falses paraules. Les paraules cm a armes no fan mal, les pistoles i els punys sí”....

Són alguns fragments del manifest a càrrec de Llorenç Alemany Cladera, fet i llegit sobre la seva història d’amor.

Aplaudiments dels presents a l’acte que s’ha desenvolupat a la Sala i que forma part de tot un seguit de propostes que seguiran fins dia 6 de juliol.

Actes dins “Alcúdia orgullosa”.

Dia 30 de juny a les 18h a la biblioteca de Can Torró, Contes inclusions al pati de la mà de Magdalena Amengual organitzat des de l’àrea d’igualtat.

A la biblioteca de Can Torró preparen una Guia de llibres elaborada expressament per a aquesta temàtica LGTBI.

I dia 6 de juliol a la Casa de Cultura es prepara un “taller genèrica” organitzat també des de l’àrea d’igualtat dins el cicle de l’Ajuntament d’Alcúdia “Alcúdia orgullosa”.

Ja a Alcúdia ràdio diumenge es desenvolupava el monogràfic musical dedicat a cançons sobre la transició de gènere. Ahir dilluns se va emetre en directe, la tertúlia sobre “LGTBI històries de vida”. I ahir dins el marc de les festes de Sant Pere al Port d’Alcúdia se projectava cinema a la fresca amb la pel.lícula “La chica danesa”.

 

29 de juny de 2022

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits