Platges Sense Fum

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/sensefum-m.jpg

La platja de Sant Joan ja és a la xarxa de platges sense fum

Roda de premsa a la platja de Sant Joan amb presència de la Directora General de Salut Pública Maria Antonia Font, la Cap de Serveis de Salut Ambiental Mercedes Alemany i per part de l’Ajuntament d’Alcúdia la Batlessa Bàrbara Rebassa, la regidora de Sanitat, Benestar Social i Igualtat Aguasantas Lobo, el regidor responsable de platges i EMSA Domingo Bonnin i el regidor responsable de Medi Ambient Tomas Adrover per tal de donar a conèixer la Platja de Sant Joan com a platja sense fum.

La batlessa Bàrbara Rebassa ha destacat el problema dels municipis costaners on les platges estan plenes de llosques i que és necessari aturar aquest acte de contaminació. La batlessa ha fet referència a la salut personal i també a la ambiental, per això Bàrbara Rebassa assegura que l’àrea de medi ambient, juntament amb els socorristes ajudaran a que aquesta iniciativa sigui possible. El motiu de la tria d’aquesta platja de Sant Joan, Bàrbara Rebassa diu que, al ser una platja delimitada, el seu control serà més eficaç.

La Directora General de Salut Pública Maria Antonia Font diu que aquesta iniciativa que ells proposen, però que els ajuntaments han de sol·licitar i adherir-se, està creixent amb dues sol·licituds més aquest estiu. Aquesta iniciativa està agafant cada vegada més força, i Maria Antonia Font assegura que el deixar de fumar i sobretot, conscienciar a la gent per a que a un espai natural quedi lliure de fums és un fet indispensable. També, la Directora General de Salut Ambiental diu que aquesta és una mesura punitiva, sense sancions, però amb la intenció d’aconsellar i prevenir els fums a les platges, amb la finalitat de conscienciar la gent, ja que la llei del tabac no contempla sancions a l’aire lliure.

L’ajuntament d’Alcúdia va triar adherir aquesta platja a la xarxa de platges sense fum, sent una iniciativa de les conselleries de Salut i Consum i de Medi Ambient.

De moment ja hi ha adherides dues zones de Cala Anguila a Manacor, la platja de Cala Estància de Palma i el tram de platja del nostre municipi.

Aquesta iniciativa de moment es una experiència pilot voluntària, i els ajuntaments poden decidir quina part del litoral s’adhereix a la xarxa. Poden ser platges senceres o trams de platja, que seran llocs on no es podrà fumar. Segons les esmentades conselleries a aquestes platges s’haurà de vetllar perquè en aquests indrets no es fumi, si bé la policia local no podrà sancionar els fumadors, ja que no infringeixen cap normativa, com ha remarcat la Directora General de Salut Pública.

Aquesta xarxa de platges sense fum vol millorar la convivència en la gestió de les platges, ja que les platges brutes generen malestar en les famílies i des del punt de vista turístic cada vegada es valoren més les platges sense fum com a reclam d’un turisme familiar i que la brutor genera més despeses en neteja.

5 d'agost de 2019

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desarrollado por 3digits