Nota de premsa de l'Ajuntament d'Alcúdia

Assumpte: Rectificació davant les notícies publicades sobre els incidents ocorreguts durant la matinada del 13 d'abril a Alcúdia

Mitjançant la present, des de l’Ajuntament d’Alcúdia i la seva policia local ús fem arribar aquesta nota de premsa, considerant que les informacions publicades recentment a diversos mitjans de comunicació i plataformes digitals o xarxes socials, han estat tergiversades i falten a la veritat segons els fets ocorreguts a la matinada del 13 d’abril.

 

Des de la Policia local d’Alcúdia, es considera que l’actuació policial va tenir en compte sempre els requisits sobre proporcionalitat i dins la legislació vigent, per la qual cosa es va procedir legítimament.

 

Cal reiterar i fer constar que els fets varen ocórrer sobre las 03:05 hores del dia 13 d’abril de 2024 a l’interior del recinte de la “Fira de la Sípia”, quan la unitat policial de guàrdia que duia a terme la vigilància en el recinte, va tenir coneixement dels fets com a testimonis presencials al mateix envelat de l’esdeveniment.

 

D’aquesta forma, els agents varen ser requerits per diversos assistents en produir-se una brega entre diverses persones. Per aquest motiu, els agents actuaren per evitar un enfrontament greu entre persones, una d’elles, que se va protegir als banys, i un grup d’unes vuit persones més que el perseguien i que varen continuar proferint insults i llançant objectes.

 

Dins aquesta situació, aquest grup nombrós de persones es trobaven molt alterades i els agents intentaren posar calma a la situació sense aconseguir-ho. Així i tot, va seguir el grup alterat fent cas omís a les peticions dels agents, i varen continuar amb amenaces de mort i empentes cap a ells a més de mostrar una excessiva e inusual agressivitat. Davant aquesta situació d’agressivitat i desobediència, la policia va sol·licitar reforços a la zona del recinte firal.

 

Malgrat els reforços, el grup agressiu va continuar amb la seva actitud, amb faltes de respecte cap als agents de la policia, i provocant que més persones s’ajuntessin a l’incident. Davant la situació d’empentes, insults i faltes de respecte, els agents varen haver d’actuar amb contundència i amb elements de defensa legítims per a la seva utilització davant les agressions manifestes que patien.

 

En els enfrontaments un dels detinguts s’enfrontà a un d’els agents, i els companys intenten reduir-lo també sent agredits.

 

Finalment es procedí a la detenció de dues persones per desobediència, resistència i atemptat contra els agents de l’autoritat, sent conduïts cap al PAC per esser sotmesos a un reconeixement mèdic així com estableix el protocol policial en aquest casos i finalment a disposició judicial.

 

Segons informacions policials, durant el trasllat dels detinguts, aquests varen seguir insultant als agents de policia. Una vegada a les dependències municipals no cessaven en la seva actitud, inclús varen provocar danys diversos a mobiliari i estàncies policials.

 

Des de l’Ajuntament d’Alcúdia, i concretament des del cos policial i la seva regidoria es volen fer aquestes puntualitzacions i esmenes, subratllant que l’actuació policial va ser en tot moment legítima, actuant sempre en defensa dels drets i llibertats de les persones i amb contundència davant conductes incíviques i delictives com la que va provocar aquesta situació a una esdeveniment tradicional, cultural i consolidat com es la “Fira de la Sípia”.

 

Es per tot l’exposat que l’Ajuntament i els seus ens subordinats es manifesten en total desacord amb les informacions que han estat publicades als diversos mitjans de comunicació i xarxes socials, ja que no s´ha tingut en compte els moments previs i posteriors del succés, sinó exclusivament els moments finals de l’actuació policial.

 

En aquest sentit, preguem, considereu aquesta informació per a ser fidels als fets ocorreguts i confieu amb els funcionaris del nostre consistori que formen la policia local d’Alcúdia, els quals vetllen per a la seguretat de tots els seus ciutadans i visitants.

 

Moltes gràcies.

15 d'abril de 2024

Desarrollado por 3digits