Actes del 25N

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/manifest-m.jpg

Lectura del manifest davant l'ajuntament d'Alcúdia en motiu del 25 de novembre, dia internacional contra la violència masclista.

Lectura del manifest, en motiu de dia 25 de novembre, dia internacional contra la violència masclista. Organitzat a través de l’àrea d’assumptes socials de l’Ajuntament d’Alcúdia, amb la concentració davant la Sala de totes les persones que han volgut esser-hi presents, amb les intervencions tant de la batlessa Bàrbara Rebassa, com de la regidora d’assumptes socials, sanitat i igualtat Agüi Lobo, amb companys, regidores i regidors tant del govern municipal com de l’oposició que donaren pas a les intervencions de 4 persones en representació de les associacions de les persones majors del municipi, totes quatre llegiren fragments del manifest: Catalina Ferrer, Isabel Fernández de l’associació de persones majors del Port d’Alcúdia i Margalida Tugores i Conxa Trobat de l’associació de la tercera edat d’Alcúdia. La mateixa associació repartiren corets per a tots els assistents.

Aquest és el manifest íntegre que se va llegir dilluns a Alcúdia, davant l’Ajuntament:

 

“Avui, 25 de novembre del 2019, Dia Internacional contra les Violències Masclistes, l'administració local i la societat civil tornem a trobar-nos per manifestar, una vegada més, el rebuig a la violència masclista i per denunciar les causes que l'originen, amb la ferma voluntat de no detenir-nos fins a erradicar-la.
>> Les violències masclistes representen una greu i sistemàtica vulneració dels drets humans de més de la meitat de la població a la nostra societat. Són una realitat persistent i cruenta, tal com ho demostren les xifres de dones assassinades i les denúncies per violència masclista i, en concret, per agressió sexual.
>>És important també fer visibles les violències masclistes que pateixen, i que han patit, una part important de les dones majors de 60 anys.

 Les violències masclistes cap aquestes dones, son unes de les violències més silenciades, ja que les afectades han patit maltractaments durant períodes de temps molt perllongats i han après, fins i tot, a conviure-hi. En altres casos, no renuncien a la convivència amb l’agressor perquè manquen de les eines necessàries per continuar una vida en solitari.
>> D’altra banda, cal fer incís en el paper victimitzador que la societat ha tingut sobre les seves vides, que ha respòs intentat fer-les creure que havien d’aguantar la situació de violència i que el que estaven vivint formava part de la seva vida i problemes privats.
>> Per tot això, exigim que tota la societat, en l'àmbit personal i col·lectiu, i molt especialment les seves organitzacions i les institucions de govern, es comprometin en la prevenció i erradicació de les violències masclistes. Exigim que es prenguin mesures per lluitar contra la violència exercida en l'àmbit de la parella, contra les agressions sexuals, l'assetjament sexual per raó de sexe i identitat sexual en l'àmbit laboral, contra la tracta amb finalitats d'explotació sexual i contra tot tipus de violència masclista, i que s’hi destinin els recursos necessaris. Perquè la violència és responsabilitat de qui l'exerceix, no de qui la pateix.
>> Cal que la prevenció contra les violències masclistes sigui una política prioritària que abasti tots els àmbits: educatiu, judicial, econòmic, social i polític; i que inclogui formació especifica per a tot el personal que hi està relacionat.
>> Aquest ha de ser el compromís que avui manifestem en la casa de tots: la voluntat de sumar esforços i crear vincles de treball conjunt que ens permetin construir dinàmiques per eradicar definitivament la violència masclista. I és aquí on el moviment feminista té la clau de la transformació social: cal construir xarxes de dones i homes, com a referents de voluntat i acció política per a la llibertat, la vida, l'equitat i la pau. Perquè sense les dones no hi ha revolució. Una vegada més, ens tornem a trobar per cridar ben fort, aquest 25 de novembre,

 #ENSVOLEMVIVES.”

Alcúdia tot un seguit d’activitats s’han duit a terme al llarg de la segona quinzena del novembre a través de l’àrea d’assumptes socials, sanitat i igualtat.

Vos destacam totes les activitats que s’han duit a terme i les activitats previstes aquesta setmana.

 

 

Programa:
I Concurs de cartells del dia internacional contra la violència de gènere.
L’àrea de Sanitat, Benestar Social i Igualtat organitza un concurs de cartells que es faran servir per a campanyes en matèria de prevenció de la violència contra les dones i la igualtat d’oportunitats que promogui l’Ajuntament d’Alcúdia. El concurs ha estat dirigit a l’alumnat d’ESO, batxillerat i FP. El període per presentar cartells va finalitzar el passat dijous dia 14 de novembre. El premi del concurs serà la publicació de l’obra guanyadora i un eBook.

Taller de defensa personal femenina gratuït
L’àrea d’assumptes socials de l’Ajuntament d’Alcúdia organitza a través del Club Self Defense d’Alcúdia, un taller de defensa personal femení, dins els actes del dia internacional contra la violència de gènere
El taller està previst dissabte 30 de novembre de les 10h a les 13h, a l’escoleta infantil Porta Des Moll
Les inscripcions es poden fer a través del Club Self Defense d’Alcúdia, a través de Yago Parada del club 685169193 i també a través de l’àrea d’assumptes socials de l’ajuntament d’Alcúdia.

Divendres 22 de novembre a les 12h a la seu de la Tercera Edat d’Alcúdia, xerrada de prevenció de les violències cap a les dones a càrrec de Magdalena Julià, comare del centre de salut.

Dissabte 23 de novembre a les 10h, marxa contra les violències cap a les dones i concert final “Femení Plural”.
La sortida serà a les 10h del parc infantil Xué Sandra Saura, hi haurà ofrena floral i lectura del poema 8 de març. Després la marxa seguirà cap el Passeig Marítim del Port d’Alcúdia.
L’Ajuntament farà repartiment de polseres fluorescents per a les persones participants a la caminada.

Dilluns 25 de novembre, lectura del manifest a les 12h davant l’Ajuntament d’Alcúdia. L’Associació de persones majors del Port d’Alcúdia farà repartiment de corets contra les violències cap a les dones.

Dimarts 26 de novembre a les 18:30h a l’edifici de Can Ramis i dirigit a famílies, està prevista una xerrada de prevenció d’abusos sexuals infantils amb la Fundació RANA.

Divendres 29 de novembre a les 19h a la Casa de Cultura, es farà un monòleg de sensibilització contra les violències cap a les dones amb Rosario Carmona.

Segons ens ha informat la regidora Agüi Lobo de l’Àrea d’assumptes Socials. Sanitat i Igualtat posaran a disposició dels centres educatius d’Alcúdia “La maleta Lila”, plena de recursos que promouen la igualtat entre les persones.

26 de novembre de 2019

Desarrollado por 3digits