Reunió de la FEMP a Madrid

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/FEMP-M.jpg

L'Ajuntament d'Alcúdia present a la reunió de la FEMP a Madrid per seguir reivindicant el desbloqueig del superàvit local

L’Ajuntament d’Alcúdia, amb el batle Antoni Mir, ha participat a la reunió a la FEMP a Madrid, amb altres membres de consistoris de les Illes Balears i tota Espanya per tractar en una reunió convocada des de la Federació Espanyola de municipis i províncies d’Espanya sobre la situació dels ajuntaments amb superàvit i que no en poden fer ús per la llei de la regla de la despesa. La reunió va venir precedida per la notícia del compromís del Ministre Montoro d’estudiar en dues setmanes.

El batle d’Alcúdia Antoni Mir ha qualificat la reunió a Madrid de molt positiva, on es posà de manifest la unitat i  la mateixa problemàtica entre els municipis, es posà de relleu “el municipalisme”, no els colors polítics. Antoni Mir es reafirmà amb la idea que els “doblers del poble s’ha de gastar amb el poble” i també destacant que hi pot haver penalitzacions si aquesta quantitat de doblers del superàvit estan al banc, així ja s’ha fet arribar aquesta advertència des de les entitats bancàries.

El batle d’Alcúdia, que va intervenir a la reunió juntament amb el batle de la Ciutat d’Eivissa, entre d’altres vint-i-quatre intervencions de municipis d’arreu d’Espanya, que participaren a la reunió a la FEMP i que tenen les mateixes necessitats que Alcúdia i que, igualment, tenen superàvit sense poder-ne fer ús.

El president de la FEMP Abel Caballero explicà el contingut de la reunió del dilluns 26 de febrer amb el Ministre d’hisenda i funció pública Cristóbal Montoro, en el transcurs de la qual  se va comprometre en un període d’unes  dues setmanes a posar en marxa un decret llei de cara a desbloquejar la situació als municipis amb superàvit.

Recordem que des de l’Ajuntament d’Alcúdia  s’ha promogut la realització d’una comissió de seguiment a través de la FELIB, i de les accions necessàries per a reivindicar les modificacions pertinents per poder fer ús del superàvit local. El municipi ha sol·licitat en repetides ocasions reunions per a plantejar la necessitat de fer ús del superàvit i va remetre fa mesos una carta dirigida al Ministre Montoro amb aquestes peticions.

La reunió a Madrid, segons el batle d’Alcúdia Antoni Mir ha estat valorada molt positivament, amb “optimisme moderat” a l’espera de disposar del decret llei del Ministeri d’hisenda i funció pública per permetre la inversió del superàvit als ajuntaments que en disposen i després fer-ne les pertinents valoracions.

28 de febrer de 2018

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits