Resum de Sessió Plenària

Sessió Plenària Extraordinària de l’Ajuntament d’Alcúdia, amb un total de 8 punts a l’ordre del dia, aprovats per unanimitat.

Després d’aprovada per unanimitat l’acte de la sessió anterior, el segon punt la modificació Pressupostària 27/2017 per crèdit extraordinari finançat amb baixa s’ha aprovat per unanimitat. El tercer punt s’ha aprovat  per unanimitat la proposta aprovació del plànol informatiu de localització de les fitxes del catàleg de protecció del patrimoni en l’àmbit del casc antic. De conformitat amb l’informe tècnic s’ha aprovat  el plànol informatiu de “Situació edificis catalogats”, que se remetrà al Consell de Mallorca. El quart punt era l’aprovació definitiva de l’estudi de detall de dotació d’un ascensor per a minusvàlids al carrer de la Pau, a una vivenda particular.  S’ha aprovat per unanimitat.

S’ha aprovat per unanimitat el punt núm 5.- Examen proposta d’adhesió a la convocatòria pública i les bases per a la selecció dels projectes d’inversió i de les actuacions per a la millora de l’oferta turística de l’illa de Mallorca corresponent a l’exercici de 2017, convocatòria per part de la Conselleria de turisme. Des del govern s’han explicat els dos projectes, ambdós al Port d’Alcúdia que se presentaran a la convocatòria: embelliment i semipeatonalització tram del C. Hostaleria Port d’Alcúdia, uniformitzar la pavimentació, sense desnivell, millora del pavient pel trànist rodat per evitar contaminació acústica i embellir la zona. El segon projecte: C. Teodor Canet fins a començament Passeig Marítim, millorar de la zona, donar més importància a les persones, amb voravies més àmplies, llums de baix consum, evitar barreres arquitectòniques. Des de l’oposició s’ha demanat sobre el tema del trànsit rodat, i aparcaments a aquest carrer. Des del govern s’ha explicat que es mantenia el mateix espai pel trànsit rodat i s’estudien alternatives i nous espais per a zones d’aparcament. S’ha aprovat el punt per unanimitat.

El punt següent, referent a l’adhesió de l’Ajuntament d’Alcúdia a l’estratègia local per la igualtat de la direcció insular d’igualtat, i al pacte ciutadà per una Mallorca lliure de violència masclista, i promoure  que el municipi sigui més lliure i igualitària entre els gèneres ha estat aprovat per unanimitat.

S’ha aprovat per unanimitat la rectificació d’errada de la composició dels membres que formen la comissió política del pla de drogues de l’Ajuntament d’Alcúdia (2017-2020), aprovat per el ple de l’Ajuntament d’Alcúdia de 5 de juny de 2017. S’ha corregit  l’errada d’omissió, afegint com a membre de la comissió política a la regidora de Festes i Comerç, Sra. Catalina Moll Isern. Des del grup municipal d’Unió per Alcúdia s’ha demanat si s’havia rectificat el nom del seu grup, i s’ha dit que sí. Punt que s’ha aprovat per unanimitat.

El punt núm 8 ha estat donar compte de l’acceptació del patrimoni de la Fundació Mateu Torrens. S’ha informat que l’ajuntament ha acceptat l'adjudicació dels béns i drets que resulten de la liquidació de la Fundació Mateu Torrens Salort , els dos béns immobles, el del Carrer de la Pau i del Carrer Hostals, la Casa de Cultura. Lliure de càrregues i gravàmens, a més de les llibretes d’estalvis que disposen, ambdues de saldo.

Des del govern s’ha dit que no era una bona notícia el fet de la dissolució de la Fundació Torrens, però atenent l’actual legislació en matèria de subvencions pel que fa a les Administracions públiques, en relació a les Fundacions, i estudiat la viabilitat del procés i atenent la decisió presa de la junta de la Fundació, l’Ajuntament accepta la donació. Des de l’equip de govern i en espera, que les pròximes legislatures així també ho segueixin, es vol conservar l’esperit que ha tengut la Fundació i que se recolliran al màxim tenint en compte l’actual normativa existent, respectant al màxim que es pugui mantenir l’esperit de la Fundació , agraint la feina feta i l’oferiment cap a la ciutadania, per part de la Fundació, ja que tothom coneix o ha utilitzat en algun moment la Casa de Cultura,  al c. De la Pau, i agraint tot el que la Fundació Torrens ha fet per Alcúdia durant més de 40 anys.

Des del públic membres de la Fundació Torrens han intervingut, demanant que hi hagi celeritat per signar les escriptures davant notari.

18 de juliol de 2017

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits