Pacte de batles i batlesses per al Clima i l'Energia.

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/batles-i-batleses.jpg

Alcúdia aposta per reduir un 40% les emissions de CO2 l’any 2030

Aquest és el repte que s’ha posat l’ajuntament d’Alcúdia per donar compliment al Pacte de Batles i Batlesses per al Clima i l'Energia, subscrit pel consistori al 2016. El Pacte forma part del moviment europeu que involucra les autoritats locals i la ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic i que passa, entre d’altres, per la reducció d’un 40% de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle per l’any 2030, prenent com a base el 2005, i la disminució del seu consum energètic.

Per tal d’assolir aquest objectiu tan ambiciós, l’Ajuntament, amb el suport del Consell Insular, està redactant el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), un full de ruta que fixarà el calendari i les accions que caldrà dur a terme, basades en un inventari d’emissions dels gasos amb efecte d’hivernacle emesos al municipi.

Les accions se centraran, principalment, en millorar l’eficiència energètica dels edificis públics, l’enllumenat públic, la producció d’energia renovable al municipi, així com actuacions concretes per a disminuir el consum de combustibles associats al transport i accions que permetin una adaptació del municipi als impactes del canvi climàtic (increment de la temperatura, sequera, onades de fred...).

El PAESC també tindrà en compte l’àmbit domèstic. És aquí on els ciutadans haurem de jugar un paper molt important, tant en el canvi d’hàbits com en petites accions del dia a dia que poden millorar l’eficiència energètica de casa nostra.

La redacció del pla s’ha iniciat el mes de gener i es treballarà durant el primer semestre de l’any.

4 de març de 2019

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits