Celebrat el pregó de les Festes de Sant Jaume 2021

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/prego-m.jpg

El pregó va esser pronunciat per Apol·lònia Ballester Vidal.

El 15 de juliol es va donar el sus oficial a les festes de Sant Jaume, amb el pregó de festes a càrrec d’Apol·lònia Ballester Vidal.

Les festes de Sant Jaume han començat amb l’acte de presentació del nou vestuari i la restauració dels Gegants d’Alcúdia, amb la presència de la Colla Gegantera d’Alcúdia amb els Xeremiers de lluny, amb la batlessa Bàrbara Rebassa, la regidora de cultura Antònia Cànaves, així com les regidores i regidors dels grups municipals, tant del govern com de l’oposició. També hi va ser present Jaume Tortella, vice-president primerde l’Imas del Consell de Mallorca.

Els gegants i gegantins han estat restaurats i canviat la seva vestimenta. La colla Gegantera d’Alcúdia ha rebut el suport de l’àrea de cultura de l’Ajuntament d’Alcúdia.

 

Després de la presentació, els Gegants i gegantons d’Alcúdia varen presidir a la Plaça de l’Església el Pregó de les festes de Sant Jaume, a càrrec de la “mestra i apassionada de la vida”  Apol·lònia Ballester Vidal. Al pregó de festes hi varen  ser presents les regidores i regidors del Consistori alcudienc,  encapçalats per la batlessa Bàrbara Rebassa, el regidor de festes Gabriel de Hevia. Assistí al pregó la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada de Jaume Tortella.de l’Imas.

 Família i amics de la pregonera, alumnes que han tengut com a mestra Apol.lònia Ballester volgueren esser a la Plaça de l’Església en un dia d’inici de les festes.

El regidor de festes Gabriel de Hevia, se va referir a les festes que s’han organitzat amb el “compromís en el compliment de totes les mesures sanitàries durant les festes”...”i enguany aquest inici de les festes el vivim amb e pregó de n’Apolònia Ballester, una dona que desprèn passió, emocions que ha treballat per l’educació de molts de nins i nines del nostre poble”.

La batlessa d’Alcúdia  Bàrbara Rebassa, a les paraules de presentació de la pregonera va expressar la prudència per mor de la pandèmia, no perdre de vista que ens hem de protegir però no renunciar a viure moments de festa. Sobre la pregonera Bàrbara Rebassa digué que “és un orgull i honor que enguany doni el sus a les festes una pregonera, una mestra, una institució com n’Apol.lònia Ballester”.... fa més de 50 anys va venir a Alcúdia, com a mestra i és una alcudienca més.”...”molta de gent ha passat per n’Apol.lònia, jo també. Va ser la meva professora de pràctiques a segon de magisteri a la Porta des Moll”.

Tot seguit la pregonera Apol.lònia Ballester, donà el sus a les festes, amb un pregó ple de recordança de la seva arribada a Alcúdia, les anècdotes, els personatges, la seva passió per l’ensenyament, per les activitats solidària, per la mar, per Alcúdia.  Per concloure el pregó Apol.lònia Ballester reflectiu la seva passió per viure “faig ceràmica, pint una mica, allò que sent. Sempre em falta temps per tot. Visc intensament. Som una apassionada de la vida!.....”He corregut molt de món! No som bona per escriure. Me n’aniré d’aquest món satisfeta d’haver estat mestra. I mestra d’Alcúdia”. Va ser un  pregó original, la pregonera arribà amb el seu cotxe antic, amb música en directe i el sorteig d’un quadre pintat per la pròpia pregonera, paisatge d’Alcanada.

 

Les festes de Sant Jaume amb les propostes lúdiques, culturals, musicals, amb les mesures de seguretat, i sanitàries, estaran en marxa fins dia 25 de juliol.

16 de juliol de 2021

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits