Alcúdia, Viatge Gourmand

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/gourmand-m.jpg

Presentada la primera mostra de comunicació viatgera i gastronómica oberta a residents i turistes.

SE CELEBRARÀ DE DIA 19 A DIA 21 D’OCTUBRE AMB PRESÈNCIA DE CONEGUTS XEFS I EXPERTS EN GASTRONOMIA

 

De dia 19 a dia 21 d’octubre es durà a terme a Alcúdia, la primera mostra de comunicació viatgera i gastronòmica,  iniciativa turística “Alcúdia viatge Gourmand”, trobada gastronòmica, que estarà oberta a la participació tant de  residents com de turistes.

El batle d’Alcúdia Antoni Mir i el regidor de turisme Joan Gaspar Vallori, amb la Xef alcudienca Maca de Castro, estrella Michelin, així com Pepe Barrena, crític gastronòmic presentaren les propostes que es faran al llarg de tres dies i concentraran a Alcúdia el món de la gastronomia, en presència de  i regidores del consistori alcudienc que també acudiren a la presentació de les propostes. Presentacions de llibres de viatges i gastronomia  a la biblioteca de Can Torró, concurs de cuina de frit, i tast solidari, d’arròs brut fet per Maca de Castro, al Passeig de la Mare de Déu de la Victòria, concurs de cuina a càrrec de crítics gastronòmics, jutjats pels propis xefs, a Zafiro Hotels, la “primera edició dels premis Alcúdia”, al Restaurant los Patos, sopar “de les estrelles”, fet per als xefs són algunes de les  propostes que es faran al llarg de tres dies.

El regidor de turisme Joan Gaspar Vallori digué que s’ha organitzat amb molta il·lusió, que era necessari treballar amb els productes gastronòmics. Al llarg de la legislatura hem estat fent feina amb productes molt més enllà de sol i platja, com la natura, l’ornitologia, l’accessibilitat....i expressà que també es creu necessari treballar en el segment turístic de la gastronomia, tenint en compte la qualitat, a més de la quantitat, i dels bons cuiners i productes de qualitat.

Així va néixer aquesta idea, amb converses amb diversos restauradors, parlant amb Maca de Castro, amb el propi Pepe Barrena, als quals agraí la tasca feta.

Enumerà el regidor totes les propostes que estan previstes, des de presentació de llibres de viatges, show-cooking, concurs amb els periodistes crítics gastronòmics i entrega de premis. Personatges coneguts de la televisió, com Julius de Canal Cocina. També hi haurà llibres dedicats a productes i a xefs, com un que fa referència a Maca de Castro. També el regidor apuntà que es tracta de la primera edició i la idea és seguir fent feina i promocionar el producte gastronòmic.

Se va agrair a Zafiro Hotels la col·laboració amb l’Ajuntament, i als alumnes de formació professional de l’IES Alcúdia i de l’Escola d’Hoteleria i Turisme que participaren a Madrid, fa uns mesos a la presentació de l’esdeveniment.

Pepe Barrena va explicar que ell és un apassionat del món de les arts i la gastronomia, amb l’objectiu de sembrar conceptes gust, paisatges, marques. Va explicar que són tasques per cercar nous segments turístics. Amb aquest sentit Alcúdia, pot aconseguir que tard o prest tengui un turisme gastronòmic,

També parlà del llibre que ha escrit que intenta relacionar un menú o una part a Alcúdia. També va comentar que s’ha intentat fer un programa atractiu i divertit. La col·laboració de Maca de Castro, com a estrella Michelin, que va qualificar com a successora de Carme Ruscalleda; amb la implicació de la gastronomia i hoteleria local se reforçarà el programa. Parlà de la presència de xefs, com el basc Mikel Cero que cuinarà “gamba vermella d’Alcúdia anestesiada”. I se treballarà per identificar un paisatge i un producte.

La xef alcudienca, estrella Michelin, Maca de Castro expressà que estava molt contenta que a Alcúdia es facin coses importants a nivell gastronòmic, i no tan sols per turistes de sol i platja. També va expressar el seu compromís per fer que Alcúdia sigui un referent de l’illa i també a nivell nacional, i expressà que d’alguna manera se sentia bandera de tot això. També es va referir a que es pot fer una bona tasca i que ha de tenir continuïtat per atreure gent a Mallorca i molt més a Alcúdia. Recordà els xefs que se donaran cita a Alcúdia i que són referents, figures com Ricardo Sanz, Begoña Rodrigo i Jesús Sánchez, així com Santi Taura i que cuinarem tots junts. Maca de Castro qualificà els tres dies de molts interessants a nivell gastronòmic i pel municipi.

Per últim, el batle d’Alcúdia Antoni Mir expressà que s’havia explicat tot el programa, i que qualificava aquest esdeveniment de molt important, perquè amb aquest segment turístic s’arrodoneix tot el cicle que se tenia previst de cara al turisme. El batle expressà que quan un va de viatge, no tant sols pensa amb el que veurà si no on estarà, què menjarà, i ratificà que com a Espanya no se menja enlloc. Faltava potenciar Alcúdia en aquest aspecte, ja que està consolidat sol i platja, s’ha fomentat l’accessibilitat, el turisme esportiu, el turisme ornitològic i falta aquest segment tant important com el gastronòmic. Es tracta d’un projecte ambiciós, serà molt participatiu, amb l’arròs brut que farà na Maca de Castro, el frit, i tot obert a la participació de tothom. El batle destacà la presència dels xefs de tota Espanya, així com també periodistes especialitzats, que podran veure i mostrar a l’exterior la feina que es fa a Alcúdia, amb una marca de referència tant important com és  na Macarena de Castro, a la qual li va agrair la contínua col·laboració i implicació que té envers l’Ajuntament i també agraí a Zafiro Hotels  la participació a la trobada. Agraí la tasca d’organització i la feina que hi haurà de coordinació, a la regidoria de turisme  per fer d’Alcúdia el centre gastronòmic d’Espanya.

4 d'octubre de 2018

Documents i enllaços

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits