Acte de reconeixement a Glòria Trias

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/trias-m.jpg

Homenatge i reconeixement a la Doctora Glòria Trias vinculada amb les excavacions de la ciutat romana de Pollentia

El Casal de Can Doménech seu del Consorci de la ciutat romana de Pol.llèntia va ser escenari de  l’acte de reconeixement a la trajectòria de Glòria Trias, vinculada amb les excavacions al jaciment arqueològic, al costat del seu home el doctor Antoni Arribas.

Des del Consorci de la Ciutat Romana de Pol.lèntia volgueren retre aquest homenatge, per la vinculació de Glòria Trias,  vídua d’Antoni Arribas ambdós vinculats amb les excavacions de la ciutat romana de Pol.lèntia.  Glòria Trias, nascuda a Barcelona a l’any 1925, amb una llarga trajectòria com a investigadora, focalitzada en l’estudi de les ceràmiques gregues i romanes. Va participar durant més de quaranta  anys a les intervencions arqueològiques de la ciutat romana de Pol.lèntia.

A l’acte hi varen assistir a més de Glòria Trias i la seva família,  els membres representants de les institucions que integren el Consorci de la Ciutat Romana de Pol.lèntia. El batle Antoni Mir, la regidora de patrimoni Bàrbara Rebassa, Joana Català, Directora general de cultural del Govern de les Illes Balears, Kica Coll, Directora Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca, així com Irene Garcia, delegada a Balears del Ministeri de Cultura. També hi assistí el director general de ports i aeroports, Xavier Ramis, en representació del Govern de les Illes. A més hi assistiren, regidors i regidores del consistori alcudienc.  Igualment, foren presents a l’acte  Miquel Àngel Cau i Esther Chávez, actuals directors de les excavacions de la ciutat romana de Pol.lèntia.

Obrí el torn d’intervencions la regidora de patrimoni Bàrbara Rebassa, lloant la tasca de la doctora Glòria Trias, al costat del seu home A. Arribas amb les intervencions arqueològiques a Pol.lèntia.   A més va fer referència a les dones vinculades a la ciutat romana, la doctora Glòria trias, Margalida Orfila i ara Esther Chávez, es referí així que “Pol.lèntia té nom de dona”.

 A l’acte intervení  Margalida Orfila Pons que fou directora de les excavacions i mà dreta de l’arqueòleg Antoni Arribas, parlà de la trajectòria científica com a investigadora de Glòria Trias, i el vessant personal i humà, destacà el seu tarannà emprenedor, avançada al seu temps.

Per tancar l’acte  va intervenir el batle Antoni Mir, agraint la tasca de Glòria Trias i de la seva família envers les excavacions arqueològiques i subratllà que “Can Doménech serà sempre casa seva”.

Se li va fer entrega d’una placa i una reproducció del “Cap de bronze” trobat a Pol.lèntia en forma de penjoll.

Glòria Trias va voler tenir unes paraules per a tots els assistents, va agrair l’acte i el reconeixement i explicà  l’emoció   que havia sentit durant  la visita al jaciment romà.

12 d'abril de 2019

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits