Ermita de La Victòria

Aquesta visita que us oferim pretén mostrar-vos l'Àrea Natural de La Victòria, actualment ja preservada per la Llei dels espais naturals de les Illes Balears. La visita comença a Alcúdia .
Sortim pel camí del Mal Pas , un parell de quilòmetres més envant trobam el nucli urbà del Mal Pas - Bonaire , hem d'anar a trobar la mar al port esportiu , continuam per la carretera que va devora la mar ja dins Bonaire. Quan sortim pel camí de la Victòria tot d'una passam el torrent de les Fontanelles i a peu 5 minuts més envant s'illot ( hi ha un bar i uns banys ). La carretera s'enfila per amunt, molt poc temps després deixam a l'esquerra la desviació del Cap del Pinar, continuam pujant fins que arribam a l'Ermita de la Victòria.
Ermita de la Victòria-Penya del Migdia. A partir d'aquí es recomana continuar a peu. Agafam un camí de carro que puja i no el deixam fins que després d'un revolt bastant sec (15 minuts ) a l'esquerra surt un caminoi molt interessant, que va planejant per un coster que té la mar a una banda i les parets de la muntaya a l'altra, i que ens menarà 3 Km més enllà al peu de la Penya del Migdia (25 minuts); des d'aquí el camí puja fins a dalt de tot de la penya i es fa amb 15 minuts més; des d'aquí hi ha una bona vista de la Badia de Pollença i del Cap de Formentor i un dia clar es pot veure Menorca.
Ermita de la Victòria-la Talaia. Si volem anar a la Talaia hem de fer el camí de carro que surt de l'ermita fins al final. Aquest camí pega al Pla de la Talaia davall un gran penyal , d'aquí surt un caminoi que fent unes llaçades puja a un replà ja quasi a dalt de tot. D'aquest replà a l'esquerra encara veureu que surt una branca que davalla i va cap al puig del Boc i al Coll Baix. Continuam 5 minuts més per amunt i arribam a la Talaia d'Alcúdia.

El santuari data del segle XIV i està dedicat a Nostra Senyora de la Victòria.  La seva festa se celebra el dies 1 i 2 de juliol.

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits