Visita d’obres del nou centre educatiu d’infantil i primària d’Alcúdia

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/novaescola-m.jpg

El nou CEIP d’Alcúdia veurà acabades les obres a darreries d’any i entrarà en funcionament el curs 2020-2021.

La visita a les obres del nou centre educatiu d’infantil i primària d’Alcúdia, per part de membres del Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament d’Alcúdia.Per part de l’Ajuntament d’Alcúdia hi ha estat present la batlessa Bàrbara Rebassa i la regidora d’educació Antònia Cànaves, a més d’altres membres regidors del govern municipal i de l’oposició de la corporació municipal. En representació de la CAIB, hi ha estat present la presidenta del Govern de les Illes Balears Francina Armengol, acompanyada del conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, així com altres membres de la Conselleria, tècnics de l’IBISEC i tècnics municipals. A la visita d’obres s’ha comptat  també amb la presencia dels directors dels 4 centres d’educació infantil i primària del municipi d’Alcúdia, entre d’altres assistents.

Durant la visita, s’han donat  les pertinents explicacions per part de l’arquitecte de l’IBISEC Guillem Quetglas.

Centre de doble via amb 450 places.

La ubicació del solar on s’estan executant les obres del CEIP Nou és Avinguda de Suècia 3 i Avinguda de Noruega s/n, a la Urbanització Llac Menor del Port d’Alcúdia.

 L’edificació d´ús docent, com a centre d’educació infantil i primària de dues línies: 6 unitats d’educació infantil, 12 aules d’educació primària i una aula UEECO (Unitat Educativa del Currículum dins Centres Ordinaris). Aquestes unitats suposen una ocupació total del centre de 450 places escolars. 

Descripció de l’edificació.

El centre constarà d’un bloc d’aulari que es desenvolupa en planta baixa i dues plantes pis. A la façana sud s’hi construeixen totes les aules tipus. En canvi a la façana nord se situaran les aules complementàries, els serveis, les instal·lacions i les dues caixes d’escala. El bloc de menjador i gimnàs se construeixen perpendiculars al bloc d’aulari i constarà d’una sola planta, deixant un espai de circulació entre les dos, que configura un dels accessos i comunica amb el porxo de primària orientat a llevant. El bloc d’administració tendrà unes dimensions més reduïdes i també constarà d’una sola planta, al costat de l’Avinguda Suècia tendrà un porxo coincidint amb l’accés principal i a la façana sud també tendrà un porxo per a ús del pati d’infantil. 

L’accés de vianants principal es farà per l’Avinguda de Suècia, per la zona d’Administració. Aquest accés es podrà desdoblar entre infantil i primària, amb un segon accés de vianants al costat del menjador, que també funcionarà com un espai polivalent. Els desnivells exteriors es resoldran amb rampes adaptades i la connexió entre les tres plantes per persones amb mobilitat reduïda es resoldrà amb un ascensor instal·lat al costat del nucli d’escales més proper a l’entrada principal. L’accés rodat serà doble, ja que l’aparcament per a professors serà una franja que connecta l’Avinguda de Suècia amb l’Avinguda de Noruega. Al costat de l’entrada per a vehicles de l’Avinguda de Suècia també hi haurà un accés per a vianants i també entre la zona d’aparcament i la zona de pistes esportives al costat del gimnàs.

Pressupost i execució d’obres.

 L’empresa adjudicatària és TECOPSA, i el pressupost d’adjudicació és de 4.281.835,26 (IVA inclòs El termini d’execució de les obres és de 14 mesos, per tant la previsió de finalització és a darreries de 2020.

La batlessa d’Alcúdia Bàrbara Rebassa ha mostrat la seva satisfacció per les obres que es troben avançades, els tempos que se van complint. Ha agraït als centres escolars i Amipas que tenen les aules amb alumnes d’aquesta nova escola, i que amb aquest nou CEIP al municipi se veurà solucionat les necessitats educatives i espera que sigui una realitat a final d’any poder ja tenir el centre educatiu. També la batlessa Bàrbara Rebassa ha expressat que la col·laboració entre conselleria i ajuntament donen el seus fruits a un tema  tan important com és l’educació. La batlessa ha posat èmfasi que en aqueta ocasió se va per bon camí,  per cobrir la necessitat de places educatives que sempre ha tengut a Alcúdia. Per últim, ha agraÏt els esforços a nivells de les administracions que col.laboren amb la construcció del nou CEIP al Port d’Alcúdia, esperant que ja a principis de l’any que ve els alumnes que ara són als diversos centres educatius puguin ja ser al nou CEIP.

El conseller d’educació Martí March ha expressat que s’està  davant de la darrera part de la construcció del centre, una obra que forma part del pla d’infrastructures  de les Illes Balears i respon a la demanda de creixement de població escolar i es dona amb aquest  centre, de doble via, de 450 places,  que sigui una realitat curs 2020-2021 respon a la necessitat i demans de creixement de la població escolar i que cobrirà la necessitat per un temps important a Alcúdia. L’ha definit com una escola del segle XXI, resposta de  present i de  futur. Ha agraÏt la col.laboració financera de l’Ajuntament per donar celeritat a l’execució de les obres. També ha afirmat el conseller que el nou centre suposarà poder baixar les ratios i per tant una millor qualitat en l’educació.

La Presidenta del Govern Francina Armengol ha expressat que és un plaer veure que l’obra avança a molt bon ritme i que serà una realitat pel curs vinent pels infants del municipi. Ha agraït la implicació de l’Ajuntament d’Alcúdia a la passada i a l’actual  legislatura, fent possible avançar els doblers i poder agilitzar el seu finançament. També s’ha referit que aquest nou centre d’infantil i primària podrà resoldre les problemàtiques d’escolarització a Alcúdia i que és prioritari pel Govern la inversió en educació, inversió amb futur. Ha recordat que aquest objectiu queda plasmat amb un pla d’infrastructures ambiciós per  al creixement de la població escolar. Ha reiterat la implicació de tothom, IBISEC, Conselleria, centres educatius, Ajuntament, agraint el conveni signat la passada legislatura i agrair la paciència de pares i mares .També s’ha referit a aquesta nova construcció entra dins els paràmetres d’eficiència energètica, consum zero, amb sistema de plaques fotovoltaiques i amb el compliment de la llei de canvi climàtic i l’agenda 2030 des del punt de vista ambiental.

10 de març de 2020

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits