Visita al cisternó de Sant Martí

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/cisterno1-m.jpg

Recuperat i restaurat el cisternó que es troba al peu del puig de Sant Martí

Una vegada finalitzada la restauració del cisternó ubicat al peu del Puig de Sant Martí s’ha duit a terme la visita a aquest indret per veure in situ com s’ha recuperat amb el seu valor natural i patrimonial. Des de l’Ajuntament d’Alcúdia, a través de l’àrea de medi ambient  s’ha recuperat el cisternó i amb col.laboració amb l’àrea de patrimoni se seguiran realitzant aquestes tasques amb l’objectiu de crear unes rutes naturals i patrimonials que es troben a diverses localitzacions de la zona de muntanya del municipi. Per la recuperació del cisternó des de l’àrea de medi ambient s’hi ha invertit uns 3.700 €.

Així ho ha destacat el regidor de medi ambient de l’Ajuntament, Tomàs Adrover, posant de manifest que seguirà la col.laboració entre medi ambient i patrimoni, per a la neteja de zones naturals i la recuperació d’elements patrimonials que tenien les seves funcions en segles passats dins la muntanya. Així enguany, 2021 hi ha la previsió de dur a terme la  recuperació de 3 forns de calç, de la zona de muntanya del terme municipal,  dos ubicats a la zona de la Victòria i un tercer just devora el cisternó, també al peu del Puig de Sant Martí.

La batlessa d’Alcúdia  Bàrbara Rebassa ha volgut posar de relleu la recuperació de la zona, amb el seu manteniment ja que estava plena de vegetació, i la importància de la recuperació d’aquet patrimoni que s’està estudiant per a poder datar-la històricament, encara que es pensa que servia  per donar beure als animals i altres usos a la zona de Poble Nou.

Tant el regidor de medi ambient com la batlessa i responsable de patrimoni han reflectit l’interès de posar en valor aquests elements a la muntanya, a través de la seva senyalització i de  Rutes per a poder  dur a terme futurs itineraris de visita a aquest indrets naturals d’Alcúdia

La batlessa Bàrbara Rebassa i el regidor de medi ambient Tomàs Adrover, en representació de l’Ajuntament, han estat acompanyats pel president de la Societat de Caçadors d’Alcúdia Jaume Buades i de l’empresa que ha treballat amb la recuperació del cisternó Leo Villar.

20 de gener de 2021

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits