Lluita contra la violència de gènere

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/taula-m.jpg

Constitució a Alcúdia de la primera taula local de coordinació i prevenció contra la violència de gènere

A través de la Conselleria de Presidència del Govern Balear,  avui dilluns 20 de maig a la Sala de Plens, a les 12h s’ha constituït la primera taula local de coordinació contra la violència de gènere.

L’objectiu general és promoure en l’àmbit del municipi la coordinació de tots els agents implicats en la lluita contra la violència de gènere.

A través de la taula local  es podrà establir una xarxa de coordinació dels recursos d’atenció existents al municipi; conèixer els diferents protocols generals d’actuació i agilitar la derivació recíproca; a més de desenvolupar propostes de prevenció i coordinació conjuntes. També entre els objectius està la millora de la detecció precoç de casos; la millora de la protecció de les víctimes d’alt risc, proporcionar una atenció i una resposta àgil des de la proximitat a les víctimes de violència. Així mateix entre els objectius està informar, formar i sensibilitzar professionals i ciutadania, a més de visibilitzar la violència de gènere com a problema de salut pública.

Hi ha estat presents el batle d’Alcúdia Antoni Mir, la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament Agüi Lobo a més de la representant  d’Ib-dona, Rosa Cursach.

A la constitució de la  taula local, igualment,  s’ha comptat amb la presència de membres en representació de la direcció insular d’igualtat, representació de la Guàrdia Civil, del centre de salut Ibsalut, de la Creu Roja ATEMPRO,  SOIB-Dona, de la Delegació del Govern, Policia Local d’Alcúdia, IB-Dona, Creu Roja assemblea Alcúdia, Alcúdia Solidària, dels Serveis Socials de l’Ajuntament i representants de la comunitat educativa, escoles d’educació infantil i primària, d’educació secundària, així com d’educació d’adults, a més de representació de la  coordinadora AMIPA Alcúdia, entre d’altres.

La taula se podrà convocar de forma ordinària dues vegades a l’any, amb una periodicitat semestral, i de forma extraordinària quan així ho acordin els seus membres.

21 de maig de 2019

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits