Lliurats 38 ordinadors per part d'Endesa a 5 Escoles d'Alcúdia

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/ordinadorsendesa-m.jpg

L'acte d'entrega tengué lloc a l'Ajuntament

Acte de lliurament de 38 ordinadors i targetes de connexió, per part d’Endesa a 5 escoles d’Alcúdia, dins el Projecte Bretxa Digital de la segona fase del Pla de responsabilitat pública d’Endesa enfront de la Covid-19.

L’acte de lliurament ha comptat amb la participació la batlessa d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa, la regidora de Cultura i Educació, Antònia Cànaves, el director de la central d’Alcúdia d’Endesa, Jordi Jaume i els directors dels centres d’educació primària: CEIP Nou d'Alcúdia, CEIP Porta des Moll, CEIP S'Albufera, CEIP S'Hort des Fassers i CEIP Norai.

L’acte de lliurament ha comptat amb la participació la batlessa d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa, la regidora de Cultura i Educació, Antònia Cànaves, els directors dels centres d’educació infantil i primària i el director de la central d’Alcúdia d’Endesa, Jordi Jaume, a més d’altres regidors i regidores del govern municipal i de l’oposició de la corporació municipal.

La batlessa d’Alcúdia Bàrbara Rebassa ha expressat que per ella, com a batlessa i com a mestre que ha estat, “és un plaer que aquesta iniciativa d’Endesa de donar a les escoles les connexions a internet i els cronbooks, ha quedat palès que era una dificultat de les escoles i varen arribar a aquest acord amb la conselleria d’educació. També la batlessa ha desitjat que aquesta  col·laboració pugui continuar”

Per part d’Endesa el director de la Central d’Alcúdia, Jordi Jaume ha expressat que des d’Endesa estan “molt satisfets de fer entrega a 5 escoles dels municipis als ordinadors i la targeta de connexió a internet i a més d’una formació específica amb competències digitals tant per mestres com alumnes d’aquestes escoles, poder ajudar a facilitar l’accés a l’educació digital que permetrà la teleassistència en cas de nous confinaments, i ara també a l’assistència”. També ha explicat que forma part del Pla de responsabilitat pública d’Endesa, dotat en 25 milions d’€, una primera part que va ser dotar i comprar de material sanitari que es va entregar a institucions i una segona fase, on ara se troben, d’ajuda als més vulnerables i a   la reactivació socio-econòmica.

Ha agraït la col·laboració de l’ajuntament  recorda el vincle històric amb la central tèrmica. Ha agraït també als centres educatius petita passa cap a la digitalització.

Gràcies al conveni signat el passat 8 d’octubre, entre el conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March i el director general d’Endesa a les Illes Balears, Martí Ribas, un total de 530 alumnes de 54 centres educatius de les Illes Balears podran beneficiar-se de les ajudes aportades per Endesa que es materialitzaran en el lliurament d'ordinadors portàtils i targetes de connexió de 25 GB/mes, durant 4 mesos, a estudiants amb recursos econòmics limitats. A més, aquest conveni també inclou formació i capacitació en competències digitals per a alumnes i professors.

Aquesta mesura té com a objectiu facilitar l'accés a l'educació digital als alumnes dels centres educatius de les Illes Balears en situació de vulnerabilitat, permetent al mateix temps reduir els riscos sociosanitaris en compaginar la formació presencial amb la telemàtica.

Per illes, a Mallorca es lliuraran 150 ordinadors amb targeta de connexió de 25 GB, Menorca 252, Eivissa 107, i  Formentera 21 ordinadors, tots amb una targeta de connexió de 25 GB/mes.

La segona fase del Pla de Responsabilitat Pública d'Endesa està dotada de 13 milions d'euros, que s'afegeixen als 12 milions d'euros d'inversió que la Companyia va fer el mes de març en la primera fase del seu pla. Aquella primera inversió es va destinar majorment a la compra de material sanitari per a fer costat a les entitats que estaven lluitant en aquest moment de manera directa contra la Covid.

La segona fase del Pla e responsabilitat pública d’Endesa té com a objectiu la reactivació socioeconòmica i l’ajuda als vulnerables. En aquest sentit la Companyia ha dissenyat un pla d'ajudes que se sosté sobre dos eixos ben definits: les famílies i l'activació econòmica.

Endesa Famílies

Endesa treballa per a pal·liar la bretxa digital que s'obre entre nins i joves de diferent entorn econòmic quan l'educació es converteix en virtual i necessiten eines específiques per a accedir a les aules. En total Endesa arribarà a gairebé 500 col·legis públics de 160 municipis de l’estat espanyol, permetent que uns 5.000 alumnes tinguin accés a eines digitals que els permetin formar-se.

L'ocupació és una altra de les necessitats més apressants derivades d'aquesta crisi pel que la formació en aquesta segona fase del Pla de Responsabilitat d'Endesa s'ha convertit en una ajuda fonamental. En aquest sentit Endesa ha activat cursos de formació per a accedir al mercat de treball, realitzant programes per a fomentar l'ocupabilitat en col·lectius en situació vulnerable en desocupació derivada de la pandèmia, a través de labors d'acompanyament, formació i desenvolupament de competències.

Endesa Activa

La reactivació econòmica és un altre dels eixos de la segona fase del Pla de Responsabilitat d'Endesa. En aquest sentit la Companyia promou mesures que permetin la reactivació del teixit empresarial, gràcies al:

  • Assessorament, digitalització i suport econòmic a Pimes, l'element fonamental del nostre teixit empresarial. La crisi ha deixat palesa la necessitat de fer costat a sectors amb un alt grau d'afecció econòmica derivat de la crisi sanitària i el confinament, a través de la creació de noves vies innovadores de relació.
  • Plans específics de reactivació local a través de col·laboracions amb entitats i institucions especialistes en la mentoria individualitzada d'empreses que permetin adaptar-se a la situació post COVID i assegurin la seva subsistència. Endesa està profundament vinculada a zones que necessiten, més que mai, el desenvolupament de plans concrets i adaptats a la idiosincràsia de la zona.

Amb aquesta segona fase, la companyia vol reforçar un missatge que forma part de la seva estratègia global: la necessitat de no deixar a ningú enrere, en qualsevol transició energètica, econòmica o social que es plantegi. La transició justa, la sostenibilitat, exigeix que el bé sigui per a tothom.

3 de novembre de 2020

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits