Inici del curs escolar 2020-2021

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/cultura-4.jpg

L’Ajuntament d’Alcúdia dóna suport a les peticions des dels centres educatius per a aplicar els protocols de la covid-19

Cessió de places i parcs i habilitació d’espais per a aules a més de tasques de manteniment als centres des d’infantil fins a secundària

 

L’Ajuntament d’Alcúdia ha habilitat espais i ha posat a disposició de la comunitat educativa indrets públics com places i parcs per als centres escolars que tenen necessitats per aplicar els seus respectius plans de contingència per aplicar els protocols per mor de la pandèmia COVID-19. Així ho expressa la batlessa Bàrbara Rebassa, per entre tots, tenir un curs el “més segur” possible.

L’ajuntament d’Alcúdia ha posat a disposició dels centres escolars tot allò que es pot oferir a nivell municipal, espais, manteniment, estructures, vigilància, tot el suport a nivell de seguretat, control per a les entrades i sortides amb l’increment de reforços.

Habilitació d’espais, parcs i places

Des de la regidoria d’educació amb la regidora responsable Antònia Cànaves, expliquen les reunions constants i assistència als consells escolars dels centres per donar suport als centres educatius. Així Antònia Cànaves destaca que entre les novetats, el gimnàs de l’escola s’Albufera a instàncies de la regidoria d’educació i amb el personal de la brigada s’ha habilitat per acollir les oficines de la direcció i una nova aula del nou centre d’educació infantil i de primària que està en construcció.

Altres dades que facilita la regidora Antònia Cànaves s’ha cedit dues sales a la Casa de Cultura que han estat habilitades com a aules per part de l’ajuntament.

També ha comentat que el parc situat devora el centre de salut d’Alcúdia se cedeix com a pati a l’escoleta Porta des Moll a més també del parc Pere Adrover Baixeras que podrà ser utilitzat per activitats d’educació física pel centre Porta des Moll i  Nostra Senyora de la Consolació.

També la Plaça de Cas Vicari será utilitzada com a pati escolar per l’escola Norai, i per aquest motiu el mercat del divendres que es feia a l’esmentada plaça des de divendres 11 de setembre i que s’ha traslladat a davant les dependències municipals de la Seu des Moll.

Per altra banda, des de la Conselleria quedaran instal.lades properament dues  aules modulars que  s’instal.laran al pati del centre educatiu s’Hort des Fassers, i acolliran els dos cursos de  primer de l’escola nova, per uns mesos, en espera que estigui finalitzada la construcció del nou col.legi. de moment les esmentades aules de primer de primària s’han reubicat de moment a l’escola s’Hort des Fassers, després s’instal.laran a aquestes aules modulars.

Al pati del centre de s’Albufera les tasques realitzades segons ha explicat la regidora  d’educació ja té el pati prou gran, des de la brigada s’ha ajudat a definir i delimitar el pati creant espais amb jardineres.

S’han duit a terme altres tasques puntuals de manteniment i neteges escoltant les peticions dels dos Instituts, Ies Alcúdia i Ies Port d’Alcúdia.

Igualment, també tenint en compte que el Centre d’educació d’adults, que inicia el curs a principis d’octubre, també se’ls ha adaptat els espais per a complir amb les mesures de distància social entre els alumnes.

Escoletes infantils publiques

Per altra banda, les escoletes infantils públiques de 0 a 3 anys, s’Estol del Rei en Jaume i  Sa Pilota, les dues escoletes municipals que malgrat no tenen necessitats de nous espais sí que s’ha fet una feina conjunta entre l’empresa que té la concessió i el departament d’educació de l’ajuntament per poder seguir donant el servei els mesos d’estiu i l’inici d’aquest curs.

Reforços de seguretat.

Una altra de les tasques a nivel municipal ha estat dotar de reforços policials per a les entrades i sortides dels centres educatius. I la policía també té el suport de Protecció Civil, pel control i seguretat a l’hora de les entrades i sortides del centre. Així, els centres Norai, s’Albufera i Nostra Senyora de la Consolació amb l’ajut de Protecció Civil i amb el reforç policial de 2 a 4 efectius per l’escola s’Hort des Fassers.

Reforç de les tasques de neteja i desinfecció.

També des de l’Ajuntament i pels centres educatius en què té la competencia de la neteja també aquest servei s’ha reforçat per una neteja i desinfecció estricte tal i com marquen els protocols covid-19 i els plans de contingència dels col.legis.

Per  altra banda,  des d’EMSA de l’Ajuntament van desenvolupant la tasca de desinfecció als exteriors i patis de tots els centres educatius, amb un dels equips dedicats a aquesta tasca i de manera diària.

Serveis municipals

Així mateix el servei de transport escolar que l’ajuntament d’Alcúdia cobreix en tres línies de manco de 3 km del centre, també amb tots els serveis complint els protocols covid-19, amb totes les mesures. També està en marxa  l’SMOE, el servei municipal d’orientació escolar així com a d’altres tasques com l’organització del curs PQI d’auxiliar de manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo, que organitza l’àrea d’educació de l’Ajuntament amb el finançament des de la Conselleria d’educació.  A més també l’ajuntament té ara en període d’informació de cara a la convocatòria de beques en concepte de llibres escolars i/o material escolar substitutiu.

14 de setembre de 2020

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits