Inici de les Festes de Sant Jaume

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/prego-m.jpg

Amb el Pregó de Festes a càrrec de Maria José Aguiló, s'iniciaren les festes de Sant Jaume 2020

La Plaça de l’Església fou l’escenari de l’inici de les festes de Sant Jaume d’Alcúdia, la nit d’aquest divendres 17 de juliol. Va ser amb el pregó de festes a càrrec de la vicepresidenta executiva de la Federació hotelera de Mallorca Maria José Aguiló.

La batlessa d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa, encapçalà l’acte acompanyada del regidor de festes Gabriel de Hevia, així com dels regidors i regidores de l’Ajuntament d’Alcúdia. Es va comptar amb l’assistència de la Presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, la directora general de turisme Rosa Ana Morillo, el Conseller de turisme del Consell, així com el diputat Josep Melià i el secretari tècnic Joan Gaspar Vallori. A més en representació  de la federació hotelera de Mallorca hi assistí la seva presidenta Maria Frontera, així com el president de l’agrupació hotelera d’Alcúdia Can Picafort Jaume Horrach. Nombrosos representants de cadenes hoteleres, ciutadans i ciutadanes, amistats i la familia de la pregonera es donaren cita al pregó de festes, en un indret, la Plaça de l’església, amb el pertinent control d’aforament i amb totes les mesures de seguretat, en motiu de la pandèmia de la covid-19.

L’acte s’inicià amb la benvinguda i paraules del regidor de fetes Gabriel de Hevia, reflectint la situació actual, la tasca d’enguany a l’hora de preparar les festes, un any excepcional, amb unes festes diferents. La batlessa Bàrbara Rebassa a les seves paraules donà la benvinguda als ciutadans i ciutadanes, als representants de les institucions. Expressà la importancia de poder fer les festes en aquest any de la pandèmia, i  definí  la pregonera, com una dona valenta, emprenadora, viatgera i sempre duent al cor Alcúdia en les seves accions.

Es donà pas al pregó de María José Aguiló que l’inicià el que li ha suposat fer el pregó “un regal especial”, que l’emociona i alhora li imposa “un gran respecte”. La pregonera va fer un repàs a l’Alcúdia de la seva infantesa, a la seva familia, als valors i principis que li han transmès. Reflectí les dones fortes i emprenedores de la seva familia, i parlà dels  canvis viscuts  a la seva ciutat, a mesura que ella  ha anant creixent com a persona, com a professional en el món turístic, parlant de l’Alcúdia turística com a referent, i amb els seus puntals vitals, la seva familia, la seva feina, i la seva ciutat. Acabà el pregó des del present mirant cap al futur i l’esperança cap el joven. Les darreres paraules de María José Aguiló Cerdá foren “Visca Alcúdia i Visca Sant Jaume”.

Així, amb el pregó de festes,  se donen per iniciades  les festes de Sant Jaume 2020, preparades des de l’àrea de festes de l’Ajuntament d’Alcúdia, amb totes les mesures i instruccions de sanitat.

Després de l’acte institucional del Pregó de festes es va comptar amb l’actuació de Voicello Crossover Opera Pop.

20 de juliol de 2020

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits