Entregada la Medalla d'or de la ciutat als voluntaris.

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/medalla-dor-m.jpg

Unes setanta persones varen rebre aquest reconeixement per part de l'ajuntament d'Alcúdia

De dia 14 de març a dia 21 de juny durant tot l’estat d’alarma el grup de voluntaris i voluntàries va treballar de forma adesinteressada per garantir i ajudar a la ciutadania durant l’estat d’alarma.

El Consistori d’Alcúdia, encapçalats per la batlessa d’Alcúdia Bàrbara Rebassa,el regidor de festes Gabriel de Hevia amb l’assistència de la Presidenta del Consell de Mallorca Catalina Cladera. Amb els regidors i regidores dels diversos grups polítics municipals, amb els representants dels grups  Domingo Bonnín, Tomàs Adrover, Fina Linares, Joan Sendín, Carme Garcia i Azahara Machado. També hi asistí el diputat  Jorge Campos. Ciutadans, ciutadanes que s’hi pogueren sumar, així com familiars dels voluntaris, tot mantenint la distància social, control d’aforament, amb els assistents amb mascareta, i amb les mesures i instruccions sanitàries.

Després que en el plenari de dia 3 de juliol de 2020 s’iniciàs per part de l’Ajuntament d’Alcúdia, l’expedient per la concessió de la medalla d’or de la Cituat d’Alcúdia als voluntaris que han treballat de forma desinteressada per garantir i ajutar als ciutadans i ciutadanes d’Alcúdia, durant l’estat d’alarma, va quedar aprovada la proposta en la sessió plenària extraordinària de dia 23 de juliol de 2020, per unanimitat de tots els regidors i regidores. I va ser l’horabaixa de Sant Jaume que va tenir lloc l’acte central, al Pont de la Vila Roja.

La batlessa d’Alcúdia Bàrbara Rebassa va donar la benvinguda a totes les persones assistents, a l’homenatge de reconeixement a “unes grans persones, acte d’entrega de la medalla d’or de la Ciutat d’Alcúdia. Avui volem donar a conèixer la tasca de totes les persones voluntàries que han cuidat de tots nosaltres durant els moments més durs d’aquesta pandèmia que ens ha tocat viure. Es varen poder veure al llarg de l’acte diversos vídeos. I també es comptar amb les diverses intervencions tant de la regidora ponent, com de la regidora fisca, com de la pròpia batlessa i de la presidenta del Consell de Mallorca.

 

 

Paraules de la regidora ponent Agüi Lobo.

 

“El grup de voluntaris del COVID-19, va néixer a rel del decret d’estat d’alarma DE DIA 14 DE MARÇ DE 2020.  Des del primer moment tots els voluntaris es varen posar a disposició de l’Ajuntament d’Alcúdia, per  a  qualsevol tasca que els fos encomanada,  ho feren de manera totalment altruista, per combatre  de totes les formes necessàries el contagi i les repercussions socials que han estat patint els nostres ciutadans.

 

Els nostres voluntaris han desenvolupat les següents tasques:

La desinfecció de carrers i urbanitzacions per part de més de 30 voluntaris, que durant  mesos  de dilluns a diumenge s’han  deixat la pell perquè la nostra ciutat fos lo més segura possible.

A més d’aportar el seu temps i dedicació, també han col·laborat utilitzant les seves pròpies eines i maquinària, com per exemple, tractors, bombes d’esquitar, bombes de pressió, etc..

Una feina impagable que és de justícia reconèixer.!

Solidaritat en estat pur!

El banc d’aliments municipal i els de les entitats socials col·laboradores  han estat coberts de manera intensa i continuada pels col·lectius de voluntaris, durant tots els dies i mesos en què l’estat de alarma ha estat actiu i fins a dia de avui segueixen donant suport.

Ells sempre han estat al costat de la gent, al costat de l’Ajuntament. Al costat d’Alcúdia.

 Mesos molts durs en què la responsabilitat i solidaritat han estat excepcionals gent jove i no tan jove que han donat una lliçó:

 

Donar sense demanar res..!

 Policia local, policia portuària, fora dels seus torns de feina mos donaren alegria i esperança, la seva arribada era  motiu de festa  , festa que molts del nostres infants varen poder celebrar en els seus aniversaris, regals, pastissos, també  fruit de la solidaritat d ‘una petita empresa, records que grans i petits mai podrem oblidar.

 

Protecció civil d’Alcúdia, ha col·laborat amb tot moment i de forma constant amb l’àrea de benestar social i amb tasques de neteja i desinfecció, en torns de nit i dia , sempre pendent de les necessitats que en tot moment el municipi demandava, una tasca duríssima que ha facilitat la feina als diferents departaments essencials amb els quals han estat una peça imprescindible.

 

Petits comerços, han facilitat les donacions dels seus clientes, posant un punt fixo per la recollida d’aliments i productes de primera necessitat  fent-los arribar a entitats socials per al seu repartiment, així com empreses hoteleres del nostre municipi, els quals de forma directa han fet arribar al banc d’aliments  grans quantitats  d’aliments.

 

El préstec durant mesos per part d’una empresa alcudienca de vehicles, per les unitats  bàsiques de Alcúdia i port d’Alcúdia, que han facilitat als sanitaris els desplaçaments d’una forma mes rapida i segura.

 

La confecció de mascaretes per parte de persones, empresas i col.lectius, mascaretes que si vos enrecordau era pràcticament impossible poder aconseguir, amb l’angoixa que aixo nos produia, gràcies  a aquestes donacions varen poder fer feina d’una manera mes segures en situacions complicades.

 

També el nostre reconeixement, a totes aquelles persones que de qualque manera han  aportat la seva ajuda de manera totalment anònima, estic segura que molts sou aquí avui. I tantes altres persones que hi són amb el cor.

Cor que avui entrega la ciutat de Alcudia a tots voltros”

 

 

 

Paraules de la regidora fiscal Josefina Linares.

 

Després va intervenir la regidora Josefina Linares, en caràcter de fiscal de l’expedient, donant les gràcies a l’ajuntament per l’oportunitat.

i amb les següents paraules es dirigí als assistents:

 

“Després de les precioses paraules que ha dit Agüi, la ponent, per a la defensa de la concessió de medalla d’or de la ciutat d’Alcúdia és de justícia que com a fiscal d’aquest expedient no haver formulat oposicions ni objeccions, si no, tot el contrari, l’agraïment per als més de 60 voluntàries i voluntaris que en els moments més crítics i de major incertesa de l’alarma sanitària decidireu situar-vos en primera línia de foc per a garantir i ajudar a tots els ciutadans.

 

Ningú millor que voltros representa l’esperit de superació del poble d’Alc´duia i vos mereixeu el major dels reconeixements per al vostre compromís.

 

S’agraeix la vostra col.laboració, la vostra il.lusió, la vostra motivació i sobretot, el temps que heu dedicat que heu llevat a les vostres famílies per a realitzar totes les feines que ha nomenat la ponent, totes aquestes feins, a més, fetes de forma completament desinteressada i mirant sempre pel bé del poble.

 

Ens provoca una immensa felicitat veure que voltros disposau dels valors de solidaritat, compromís, esforç, generositat i afecte cap als vostre veïnats.

 

Per acabar, fir-vos que estam contents i orgullosos de ser alcudiencs i de poder comptar amb persones com voltros per fer d’aqeust poble un lloc millor per a tots.”

 

Finalitzà la seva intervenció amb un aplaudiment per a totes els assistents.

 

Paraules de la batlessa d’Alcúdia Bàrbara Rebassa.


La intervenció de la batlessa d’Alcúdia Bàrbara Rebassa. Va expressar el sentiment  i l’emoció de l’acte.

 

“És un orgull per a mi, com  a batlessa, veure que el meu poble està ple de bona gent, homes i dones que quan les coses es varen posar difícils, acudiren desinteressadament a treballat per la col·lectivitat.

Mai vos podrem agrair prou la vostra tasca, les vostres accions. Tots els voluntaris i voluntàries formareu sempre part de la memòria col·lectiva. Sembla mentida la crisi generada per la COVID-19, un virus, una cosa microscòpica que ha estat capaç d’aturar el món sencer, però a vosaltres no vos va aturar i això vos honra, i molt.

Hem viscut, i seguim vivint situacions molt difícils, ja veis que som aquí, amb mascaretes, guardant les distàncies. Però no hem d’oblidar que fa uns mesos no podíem ni sortir de casa, per tant, això és un guany, i si som responsables, seguirem endavant i vencerem.

 

Tots vosaltres heu vençut, i és que ajudar als altres és sempre un triomf, sou uns lluitadors i l’Ajuntament d’Alcúdia tendrà sempre, dins la Sala de Plens, el record de la vostra victòria, la medalla d’or de la nostra ciutat”.

 

Mostrà la medalla a tots els assistents, i la  batlessa va fer  l’entrega simbòlica de la medalla d’or de la ciutat d’Alcúdia a tots els voluntaris i voluntàries.

 

 

Paraules de la Presidenta del Consell Catalina Cladera.

 

“Amb les circumstàncies molt diferents de les passades festes, però encantada i afalagada  de ser aquí, un acte super emotiu,  pel que representa pel que acaba d’entregar la batlessa a tot el poble d’Alcúdia i a tot voltros.

Aquest acte recorda tot el que hem viscut, aquest acte se va col.locant dins una nova normalitat, és un acte molt sentit i representatiu de tot lo que hi ha el poble d’Alcúdia.

A Mallorca quan venen maldades tots ens arremangam. Ho hem viscut no fa molt de temps amb la torrentada de Llevant, en aquest cas del covid-19 Alcúdia és un exemple, basta veure aquest espai,  aquest lloc, els valors, solidaritat, generositat, un compromís, no té preu, ho han dit qui m’ha precedit. El poble d’Alcúdia pot estar orgullós de tenir-vos a vosaltres i que hi sereu sempre quan la gent ho necessita.

 

Les imatges ho han descrit molt bé, quan hi havia un aniversari,el nin no quedava sol, desinfecció, s’han donat aliments.. no posaré tots els exemples

El poble ha d’estar orgullós , el consistori ha d’estar orgullós de tenir-vos a voltros.

El consistori ha fet un esforç, però sense voltros no hagués estat el mateix, d’una forma generosa, amb gratitud, això no té preu. Enhorabona, aquesta medalla que ara la batlessa ha entregat és per tot, quedarà sempre a dins el cor dels alcudiencs. Sempre hi sereu.

Això és un exemple, és un acte de la nova normalitat. Anem a disfrutar de les festes amb aquesta normalitat i amb seguretat i enhorabona a tots pel que heu fet”.

 

Finalment cada representants dels grups polítics municipals presents a l’acte Psoe, Pi, Més per Alcúdia, Pp, Vox, Unió per Alcúdia, Ciudadanos, amb la presidenta del Consell, varen fer  entrega d’un pergamí i medalla a tots els voluntaris i voluntàries assistents a aquest actes.

27 de juliol de 2020

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits