Distància social i zones segures a les platges d'Alcúdia

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/PLATJA-ESTIU-m.jpg

L’ajuntament d’Alcúdia segueix treballant amb les zones segures per mantenir la distància social a les platges.

Alcúdia té certificades 8 platges segures i continua aplicant els protocols covid-19.

 

Des de l’Empresa Municipal de Serveis (EMSA) i per continuar preservant els protocols de prevenció Covid-19 a les platges, es segueix treballant amb l’objectiu de l’ordenació de l’espai, control d’aforaments, distancies de seguretat entre els usuaris, i els protocols de neteja i desinfecció de tots els elements i serveis de la platja.

Després d’analitzar des del “Comitè de Seguiment de Gestió Covid-19 de les Platges d’Alcúdia” la prova pilot realitzada el passat cap de setmana amb la senyalització de varis quadrants d’hamaques per garantir les distancies de seguretat, dos quadrants més entraran dins aquest pla aquest proper cap de setmana.

Segons informa el regidor responsable de platges el tinent de batle Domingo Bonnín,  la prova pilot en general va funcionar bé, llevat de qualque cas puntual, i per això s’ha decidit seguir amb el pla de senyalització per mantenir la distància social a la platja.

La platja d’Alcúdia té una extensió de 160.000 metres quadrats, dels quals l’Ajuntament compta amb una concessió de 23.000 metres quadrats per part de la Demarcació de Costes per instal·lacions de temporada d’hamaques i parasols. El cap de setmana passat es realitzà una prova a dos quadrants d’hamaques, equivalents a  400 metres quadrats, marcant i senyalitzant la zona per afavorir el compliment de distancies de seguretat en aquestes zones.

Aquest proper cap de setmana altres dos quadrants més al sector 2 quedaran senyalitzats, ja que és on hi ha més afluència de públic sobretot en cap de setmana, per la seguretat dels usuaris de les platges a les  instal.lacions de temporada autoritzades per part de la Demarcació de Costes.

 

Actualització de l’estat dels aforaments de les platges.

La pagina www.alcudiamallorca.com és el punt d’informació a temps real els caps de setmana, de les capacitats de les vuit platges del municipi certificades com a platges segures, obertes o tancades segons els aforaments. Aquesta actualització de la capacitat a les platges es fa amb la informació a temps real entre el servei municipal de socorrisme, el servei d’hamaquers de les platges i la policia local.

Per altra banda, també s’ha analitzat al darrer Comitè de Gestió de les Platges, el funcionament dels reforços a les platges amb 4 persones informadores, dues a la platja del Port d’Alcúdia, una a la platja d’Alcanada i una a s’Illot, que són els punts més sensibles en quant a afluència de visitants els caps de setmana.

Alcúdia segueix avançant per unes platges segures, tant amb aquestes persones informadores per ajudar al control dels aforaments, la senyalització de les zones d’instal·lacions de temporada d’hamaques, i la propera inclusió a la Certificació dels Balnearis recentment oberts, els quals ja compten pràcticament al cent per cent amb tots els protocols implantats.

Reunions periòdiques del comitè de platges

Cada setmana el comitè de seguiment dels protocols covid-19 a les platges se reuneix i se reunirà tot l’estiu  i va prenent les mesures que considera necessàries encaminades a la millora constant del servei.

24 de juliol de 2020

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits