Dia Internacional de les dones

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/dones-m.jpg

Lectura del manifest a càrrec de la pescadora Olga Capote

Alcúdia ha celebrat l’acte central en motiu del dia internacional de les dones. Avui divendres s’ha fet la lectura del manifest, dins els actes que tenen lloc tot el mes de març coordinat des de l’àrea d’igualtat de l’Ajuntament d’Alcúdia. Regidores i regidores de l’ajuntament d’Alcúdia han estat presents a l’acte. S’ha comptat amb la presència de moltes de persones de diversos col·lectius, associacions, ciutadans i ciutadanes en general que han volgut esser presents a l’acte de lectura del manifest a càrrec de la pescadora alcudienca Olga Capote.

 

En primer lloc la regidora d’igualtat Agüi Lobo ha agraït a les persones que s’han sumat a la celebració amb l’assistència de l’acte central del Dia Internacional de les Dones. La regidora ha agraït la implicació al cicle d’activitats, posant èmfasi a la col·laboració de les associacions, dels departaments i donant les gràcies a la pescadora alcudienca Olga Capote, per llegir el manifest, acompanyada de la marinera Rosa Rodríguez,  ha agraït les seva presència i s’ha referit a la seva feina tradicionalment masculí com és ser pescadora.

 

La batlessa d’Alcúdia Bàrbara Rebassa ha expressat la importància que té per l’Ajuntament aquest acte en motiu del Dia Internacional de les Dones, i el cicle de les activitats que s’estendran tot el mes de març. La batlessa ha expressat que  té sentit la seva celebració perquè la situació de la dona encara no està normalitzada, ha recordat que precisament a l’acte hi ha assistit moltes de dones, i mentre la situació no se normalitzi se seguirà fent feina amb cicles d’aquest tipus.

 

Bàrbara Rebassa ha expressat que se tracta d’ un tema educacional i que ens hem d’implicar tota la societat i ha agraït l’assistència important a totes les ciutadanes i ciutadans que han volgut escoltar el manifest. També s’ha referit al  fet que sigui Olga Capote, representant d’una professió bàsicament masculina, que és un exemple que les dones van aconseguint reptes, i mentre no arribi el moment de la igualtat s’han d’anar celebrant diades com aquesta.

 

Tot seguit Olga Capote ha llegit el manifest següent:

 

 

MANIFEST 8 MARÇ DIA INTERNACIONAL DE LES DONES, ALCÚDIA.


“El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, és una data marcada en el nostre calendari que ens convida a reflexionar i recordar, any rere any, els avanços aconseguits. Així i tot, és important recordar tot el camí que encara queda ens queda per recórrer en matèria d'igualtat de gènere. S'han donat  grans avanços, però encara hi ha molt de camí per fer.
Compromeses i compromesos amb el canvi social que impulsa el feminisme, no podrà haver-hi veritable transformació si no es compta de manera essencial amb les dones, amb la seva participació i amb la seva contribució. Encara  persisteixen discriminacions que impedeixen a les dones participar en igualtat de condicions en tots els àmbits de la societat.


Així i tot, cal recordar, que les dones juguen un paper fonamental en el desenvolupament sostenible i en el manteniment del medi rural i pesquer, sense elles no es poden entendre els avanços en aquests sectors. Per aquest motiu és important promoure les condicions òptimes per a tancar les bretxes existents, a través de les mesures necessàries perquè les dones rurals i pesqueres no es vegin obligades a abandonar el seu mitjà. Aconseguir la plena igualtat d'oportunitats entre homes i dones és una qüestió de justícia, de drets fonamentals i de responsabilitat ètica.


Així, en el Dia Internacional de la Dona i de les Dones, 8 de Març, manifestem la nostra aposta ferma per la defensa dels drets, la llibertat i la seguretat de les dones.
Ens sumem a totes les veus que clamen i reivindiquen un futur sense discriminació per raó de gènere, per una societat en igualtat de drets i responsabilitats entre homes i dones.


Reivindiquem més recursos i insistim en la necessitat d'intensificar els esforços en el desenvolupament de polítiques encaminades a fomentar l'ocupació, l'educació per a la igualtat d'oportunitats, el suport a les dones que viuen en l'àmbit rural i la lluita contra les violències i discriminacions masclistes.”

 

 

Tot el mes de març se duran  a terme activitats dins el cicle dedicat a les dones.

 

6 de març de 2020

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits