Cinquena edició de Circaire a Alcúdia

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/circairefoto.jpg

L'Ajuntament d'Alcúdia i el Circ Bover anuncien la cinquena edició de Circaire, amb "Circaire Expandit", amb una aposta per la cultura en temps de pandèmia.

Els espectacles amb totes les mesures de seguretat se desenvolupen a partir del 22 d’agost i fins dia 1 d'octubre

Al si de la roda de premsa a l’Auditori d’Alcúdia se presentà Vª edició de Circaire, enguany, amb “Circaire Expandit”, un nou format per fer front a la situació de crisi sanitària per mor de la pandèmia de la covid-19. Així es té l’objectiu de perllongar els espectacles en el transcurs de cinc caps de setmana. També se celebrarà la tercera edició de les jornades professionals, amb les companyies locals que rebran formació i capacitació professional i amb diversos tallers al setembre.

“Circaire expandit” aposta pel circ contemporani nacional i local, amb l’aposta per les creacions artístiques de les Illes Balears. A més,  constarà de 4 actuacions musicals i una exposició fotogràfica retrospectiva,  i amb l’adhesió a la campanya “la cultura alimenta”, amb la major part de la recaptació de taquilla que es destinarà a reforçar els serveis socials de l’Ajuntament d’Alcúdia i  “la cultura és segura”, amb totes les mesures de seguretat, d’higiene i de desinfecció que seguirà el festival Circaire, amb els protocols d’acord a la normativa vigent.

La mostra de Circ d’Alcúdia “Circaire expandit”, cinquena edició de Circaire és organitzat per l’Ajuntament d’Alcúdia i el Circ Bover, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Baleàrics, l’INAEM, el Consell de Mallorca i el Consorci del a Ciutat Romana de Pollentia.

Es comptà amb l’assistència de la batlesssa d’Alcúdia Bàrbara Rebassa, la regidora de cultura Antònia Cànaves i del representant del Circ Bover i director de Circaire Tià Jordà, així com altres regidors i regidores del consistori alcudienc, a més de la tècnica de cultura Carme Suárez.

Roda de premsa.

Antònia Cànaves, la regidora de cultura va  iniciar la roda de premsa de Presentació de “Circaire Expandit” i va explicar que s’ha de potenciar la cultura en aquests moments, i Circaire suposa donar a la gent,  un poc d’ànim i alegria en aquests temps de pandèmia. Va recalcar també la campanya de “la cultura alimenta”, campanya nascuda a través de l’àrea de cultura de l’Ajuntament d’Alcúdia. També destacà que enguany es fa amb un altre format “Expandit”, en diversos caps de setmana precisament per mor de la situació actual.

Tià Jordà director de Circaire i del Circ Bover, a la seva intervenció, va agrair el fet que l’Ajuntament d’Alcúdia sí que aposta per la cultura en aquest temps de pandèmia. Recordà que les entrades de pagament, una bona part aniran destinades a reforçar serveis socials de l’Ajuntament d’Alcúdia.

I va fer referencia a tota la molta tasca invertida en els protocols covid-19, per als actes de Circaire, per al control d’aforaments per complir amb tota la normativa per evitar els contagis, mesures sanitàries. Recordà que l’any passat varen passar uns 20.000 espectadors, i enguany no podrà ser degut a la pandèmia.

Tià Jordà també se referí que enguany es compleixen cinc anys de Circaire, que enguany s’ha potenciat la trobada de circ amb companyies de les illes,  Circaire balear el mes de setembre al Port d’Alcúdia, i se vol donar oportunitat a actuacions musicals, en total 4. També recordà que hi haurà l’exposició fotogràfica retrospectiva.

La batlessa d’Alcúdia Bàrbara Rebassa  va intervenir finalment a la roda de premsa va posar de relleu la iniciativa de les entrades destinades a a serveis socials. Va expressar que les persones necessiten veure espectacles, en aquests moments, i mostrà satisfacció des de l’Ajuntament pel compliment de cinc anys de Circaire. Va destacar la batlessa que des de l’Ajuntament “apostam per seguir fent Circaire, i apostam per la cultura”, i agraint la tasca del Circ Bover, que enguany compleix quinze anys.

La batlessa també destacà el fet que els espectacles de Circaire es duran a terme  a diversos indrets d’Alcúdia i del Port per arribar a tothom.

Mesures de seguretat.

El festival seguirà els següents protocols sempre d'acord amb la normativa vigent: desinfecció diària de tots els espais. A l'entrada de tots els espais hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic; l’aforament i la disposició dels seients compliran les distàncies de seguretat requerides; l'accés i el desallotjament dels espais es farà de manera esglaonada i sota control del personal d'acomodació per garantir la distància de seguretat.

 

Des de l’Ajuntament d’Alcúdia i del Circ Bover, amb els cinc anys de Circaire, i en un any difícil per mor de la pandèmia de la covid-19 fan una aposta per la cultura, amb els millors espectacles nacionals del 22 al 30 d’agost a diversos escenaris com el Pont de la Vila Roja, la Plaça de Toros i l’Auditori d’Alcúdia, així com a la carpa que s’instal·larà al Port d’Alcúdia. Del 4 al 6 de setembre es veuran 13 espectacles en què “Circaire expandit” serà la projecció de la creació circense de les Illes Balears.

Presentació Dissabte dia 22 d'agost.

Aquestes són les activitats que es duran a terme el primer cap de setmana de Circaire Expandit. Es recorda que dissabte a les 20h. està prevista la presentació de Circaire amb l'espectacle "Trot" a l'exterior de l'Auditori.

 

Activitats d'aquest cap de setmana.

 

Dissabte 22 Circaire Expandit:

 

A les 19 hores a la plaça de Toros “El senyor de les baldufes” a càrrec de la companyia Penélope i Aquíles preu de les entrades 5 euros a ticketib.com

A les 20 hores a l’exterior de l’Auditori Presentació de Circaire amb  “Trot” de la companyia Manipulats, acte de presentació del Circaire 2020.  gratuït.

A les 21 hores a la Auditori d’Alcúdia “Dejavú” de la companyia Manolo Alcántara. Preu de les entrades 10 euros a ticketib.com.

 

Diumenge 23 Circaire Expandit:

A les 19 hores a la plaça de Toros “El senyor de les baldufes” a càrrec de la companyia Penélope i Aquíles preu de les entrades 5 euros a ticketib.com

A les 20:30 hores al pont de la Vila Roja “Peix” de la companyia Hotel Locandi preu de les entrades 3 euros a ticketib.com

20 d'agost de 2020

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits