Celebració del dia de l'Orgull LGTBI

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/lgtbi-m.jpg

Celebració del dia Internacional LGTBI amb lectura de Manifest a l'Ajuntament d'Alcúdia

Amb el lema “ Per un municipi més divers i lliure” avui s’ha celebrat a Alcúdia  el dia internacional de LGTBI 2019  aquest  divendres 28 de juny amb la lectura del manifest a les 12h. Dies abans s’havia hissat la bandera LGTBI tant a les dependències de l’Ajuntament d’Alcúdia com a la Seu des Moll.

Al migdia amb l’assistència de la batlessa d’Alcúdia Bàrbara Rebassa, de la regidora de sanitat, benestar social i igualtat Agüi Lobo s’ha fet la lectura del manifest a càrrec de Cristina Imm.

El lema del municipi “A Alcúdia, fem de la diversitat un motiu d’orgull, perquè plural és la nostra societat i perquè diverses som les persones”.

La batlessa d'Alcúdia Bàrbara Rebassa ha destacat que se seguirà fent feina amb aquesta lìnia de tolerància i igualtat per a tots els col.lectius i ha agraït la tasca de la regiduria de sanitat, assumptes socials i sanitat. Per la seva banda, la regidora Agüi Lobo ha reiterat de seguir amb aquesta línia com es va fer la passada legislatura i es farà a la nova legislatura i ha agraït que Cristina Imm tot d'una acceptàs dur a terme la lectura del manifest en el dia internacionl LBTBI.

 

Vos reproduïm íntegrament el manifest:

 

MANIFEST

 

Bon dia a totes i a tots,

Estem avui aquí presents per celebrar el dia de l’orgull LGTBI, que al meu entendre, no es tracta d’un dia, es tracta d’un dia simbòlic, d’una lluita contínua per la igualtat i el respecte que forma part de cada dia. Hem avançat, hem defensat els nostres drets, però no només parlem a escala nacional. Cal recordar que ens queda molt per fer, que avui en dia, encara hi ha països en els quals la homosexualitat i la transsexualitat es castigada per la justícia. I sense anar tant enfora, nos ens oblidem dels emergents discursos populistes que tracten d’unificar una nació en base d’anar en contra de les minories. Sens dubte, el moviment LGTBI forma part indiscutible d’aquests discursos plens d’odi.

Però estem aquí, no per criticar, sinó per expressar opinions constructives. Hem sap greu, i ho dic des d’un inici, que em resulta difícil, o més be hipòcrita, fer un discurs des de l’orgull, perquè no estic orgullosa, i no em malentengueu, no es que no estigui orgullosa de ser lesbiana, NO estic orgullosa de ser lesbiana a la societat en la que vivim. Una societat que encara es sent dificultada per diferenciar entre sexe i gènere, una societat en la que als nens se’ls hi pregunta si tenen “novio” si és al·lota o “novia” si és al·lot, i el pitjor, una societat en el que ets nin o nina. Una societat que és incapaç d’entendre que l’amor no és blanc o negre i que la identitat que ens conforma, no es deixa reduir a dos variants de sexes.

Com acabo de dir, ens costa entendre que no tot és blanc o negre, que no ens movem en un món binari. Que la vida és molt mes complexa que això i que només basta mirar al voltant per adonar-se’n d’aquest fet. Però pareix que molts es forcen per adoptar aquest reduccionisme. O un o l’altre: -Qui fa d’home i que fa de dona a la vostra relació?

O:-Qui  fa de passiu i qui fa d’activa?

No ens adonem que no és necessari reconstruir un esquema de vida, principalment derivat del heteropatriarcat, per integrar-nos a la societat. Que la diversitat és una de les claus per l’avanç juntament amb la tolerància. No hauria de ser tant difícil, però per això ens necessari partir per l’educació, tant familiar com escolar. Hem de deixar de separar es nins per sexes, tant a l’escola com als regals de reis, han de ser lliures per poder expressar el que senten i mes que res, els hem d’escoltar. Ens queda molta lluita per endavant, molt per aprendre, però tot es voluntat. El més important es no tornar mai enrere, defensar el que hem aconseguit fins ara perquè és ho mereixem i lluitar per el que ens queda per aconseguir.

Moltes gràcies,Christina Imm

28 de juny de 2019

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits