Analítica correcta a les mostres de les aigües de les platges de la badia de Pollença

Les aigües marronoses detectades diumenge passat responen a la sortida de s’Albufereta de l’aigua de pluges de la setmana passada.

 

Els resultats inicials de les mostres recollides ahir a diferents punts de les platges de la badia de Pollença, dins el terme municipal d’Alcúdia els resultats han sortit bé, fins i tot la sortida de l’Albufereta, complint la qualitat d’apta per aigües de bany. Vists els resultats microbiològics, pareix que la incidència s’ha degut a les pluges recents que ha provocat que pujàs el volum d’aigua de la zona de l’Albufereta, el que ha fet que s’obrís la sortida cap a la mar, provocant que l’aigua d’aquesta, que estava estancada i pel qual era tèrbola i presentava color marronós, formàs una gran taca dins la mar, que ,afavorida pel vent, va fer que arribàs a la zona nord més propera. Aquesta és la resposta de l’equip de la Depuradora d’EMSA de l’Ajuntament d’Alcúdia per fer les pertinents comprovacions de l’estat de les aigües.

Després de les notícies d’ahir a alguns mitjans de comunicació, sobre el “tancament” de la platja de Morer Vermell, per les aigües que qualificaven pot ser procedents d’un abocament d’aigües fecals,  ja en el seu dia, el mateix, diumenge des d’EMSA descartaren aquest fet i consideraren després de les comprovacions que eren aigües marronoses, que semblaven procedents de pluja i molt probablement de s’Albufereta. Per altra banda, també des de diverses fonts municipals han subratllat que les platges no varen esser tancades.

Ahir dilluns se recolliren mostres de diversos punts de la badia petita, de la costa alcudienca i les analítiques són totes elles correctes. Així ens ho ha informat el president d’EMSA el tinent de batle Domingo Bonnín.

Han recollit mostres de diversos punts, també de l’entrada de s’Albufereta fent “un exercici de responsabilitat màxima i hem anat a l’entrada de s’Albufereta, i comparant les analítiques de les mostres recollides, es veu que són iguales, tot correcte amb els paràmetres de normalitat, reiterant des d’EMSA que són aigües marronoses, sense cap indicador que pugui conduir a pensar que són aigües fecals, sinó aigües marronoses, el més segur de pluja.

També Domingo Bonnín ha explicat que “que és una moviment natural després de l’acumulació de pluja a la zona de s’Albufereta” i que des d’EMSA de l’Ajuntament d’Alcúdia  es vetla  per la qualitat de les aigües de bany.

 

15 de setembre de 2020

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits