Platja d'Alcúdia: Bany accessible.A la platja de d'Alcúdia s'ha creat una zona totalment autònoma en el sector pròxim al mòdul de socorrisme, perquè les persones amb discapacitats físiques puguin accedir des del carrer a la zona de bany i gaudir de serveis adaptats gairebé sense requerir ajuda externa.

Certificació d'Accessibilitat Universal segons la norma UNEIX 170001:1 i 170001:2

L'itinerari accessible des del Carrer Saturn, disposa de dues places d'aparcaments adaptats més pròxims a l'accés de la platja, rampes en les voreres i itinerari de paviment podotàctil per a persones amb discapacitat visual fins al passeig de la platja. Queden connectats amb passarel·les des del passeig de la platja: el bany adaptat, el mòdul de salvament, la zona d'ombra, la zona de grues de transferència, una nova zona accessible per a hamaques, i la zona de bany. Aquesta última ha estat dotada amb uns metres de passarel·la fins a la zona de plenamar.

 

SERVEIS

Els serveis que es poden trobar en aquest punt accessible són: Bany adaptat; mòdul de salvament adaptat; grues per transferència; cadires amfíbies per a adults i nens; crosses amfíbies; servei d'hamaques accessible; servei de bany assistit; i un panell informatiu amb l'itinerari en format visual i en braille per a invidents.

 

PROTOCOL  Spsalvamento COVID-19 EN ELS SERVEIS D'ACCESSIBILITAT:

 

DISTÀNCIA DE SEGURETAT

-Es mantindrà la distància de seguretat (1.5 metres) entre tots els components del SPSalvament i s'utilitzarà la màscara i guants en tots els casos.

-No hi haurà contacte físic entre el socorrista i l'usuari més que en cas de perill. El socorrista supervisarà i donarà les instruccions concretes per a mantenir la seguretat de l'usuari, oferirà el material d'accessibilitat que es necessiti, el netejarà i desinfectarà abans i després de cada ús.

 

AFORAMENT

-L'aforament en zona d'ombra és 1 persona més els acompanyants necessaris per a realitzar el bany amb seguretat.

 

HIGIENE

-Es procedirà a la neteja i desinfecció diària de les passarel·les, plataformes, grues de transferència de l'itinerari accessible abans de l'obertura del servei, per part del servei de neteja de l'Ajuntament.

-Les cadires amfíbies, les crosses, i els elements de les grues de transferència es netejaran i desinfectaran abans i després de cada ús per part del SPSalvament.

 

ALTRES

-Es pot reservar per a sol·licitar informació d'horaris, disponibilitat cadires i crosses amfíbies i estat de l'aforament de la zona d'ombra per a no superar el nombre de persones, ja sigui directament en el mòdul de salvament o bé trucant al telèfon 971892777.

-Per a evitar el contacte innecessari dels elements per al bany assistit (tendal de la zona d'ombra, elements addicionals de les grues de transferència, les cadires amfíbies i les crosses), aquests només es posaran a disposició en cas que siguin sol·licitats.

-Per a gaudir del bany assistit: Disponibilitat de dues grues per a ajudar a realitzar transferències a persones amb mobilitat reduïda de la seva cadira a la cadira amfíbia, així, no és necessari dependre del servei d'assistència sinó que els usuaris poden amb ajuda dels seus familiars, triar quan donar-se un bany utilitzant aquestes grues quan ho desitgin.

-Aquesta informació es divulga a través de les webs municipals i cartelleria in situ.

 

Desenvolupat per 3digits