Projectes amb aportació del CBAT

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/projectes-m.jpg

Presentats els dos projectes de l’Ajuntament d’Alcúdia a desenvolupar al Port d’Alcúdia, amb l’aportació per part del Consell de Mallorca d’un 1,5 milions de € del CBAT.

Els projectes presentats avui són els dos que es duran a terme a Alcúdia i que executarà l’ajuntament amb una aportació d’1,5 milions d’euros per part de la institució insular. Es tracta de dos projectes municipals per revitalitzar l’Avinguda Pere Mas i el seu entorn convertint-lo en un modern bulevard comercial i fomentant la mobilitat sostenible. En total, el Consell inverteix 21 milions d’euros a 40 projectes de millora d’infraestructures turístiques a 30 municipis.

Es tracta d’una banda, d’un projecte per revitalitzar l’Avinguda Pere Mas, un dels principals carrers comercials del port d’Alcúdia. Amb un pressupost de 2,8 milions d’euros, dels quals 750.000 els aportarà el Consell, es renovarà tot el paviment, es reduirà a un sol carril el trànsit rodat a la major part del carrer, es crearà un carril bici, s’hi farà una intervenció paisatgística amb vegetació autòctona i un embelliment integral, amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica.

D’altra banda, el Consell també aportarà 750.000 euros del poc més d’un milió pressupostat, el projecte d’embelliment i millora del vial de servei d’un tram de la carretera d’Artà, que es convertirà en un espai totalment peatonal i amb zones verdes.

A la presentació dels dos projectes municipals finançats amb fons de la Borsa d’Allotjaments Turístics a Alcúdia hi ha assistit el batle d’Alcúdia Domingo Bonnín, a més del regidor d’obres Martí Garcias així com regidores i regidors de l’Ajuntament d’Alcúdia, amb la Presidenta del Consell Catalina Cladera, acompanyada del conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, i el director insular de Transició i Ordenació Turística, Joan Gaspar Vallori, així com representants del sector hoteler del municipi i del sector comercial.

El batle d’Alcúdia, Domingo Bonnín ha explicat a la mateixa Avinguda Pere Mas i Reus que es tracta d’una intervenció necessària i reclamada que “canviarà la fesomia d’aquesta zona madura i revitalitzarà un espai comercial molt important al municipi”.

“Millorar les nostres destinacions turístiques, especialment les madures, ha de passar per la modernització dels espais, el foment de la sostenibilitat i l’eficiència energètica i per facilitar el transport alternatiu amb nous eixos cívics i carrils bici, i aquests dos projectes que l’ajuntament executarà al port d’Alcúdia compleixen amb aquests objectius, en sintonia amb la nostra estratègia turística de convertir Mallorca en un referent en circularitat i qualitat” ha expressat la presidenta Catalina Cladera durant la presentació dels dos projectes municipals que seran finançats pel Consell a través del Consorci de la Borsa d’Allotjaments Turístics a Alcúdia.

Cladera ha recordat que l’objectiu de la convocatòria és millorar la sostenibilitat dels municipis, convertir Mallorca en un referent europeu en transició circular, dinamitzar l'economia local a través de la inversió municipal i reforçar la competitivitat i la posició de lideratge de l'illa com a destinació turística de qualitat durant tot l'any.

El projecte d’adequació de l’Avinguda Pere Mas i Reus a bulevard comercial turístic té un Pressuposts inicial de 2.888.097,70 €, amb un import concedit pel CBAT de 750.000 €.

El projecte d’adequació funcional, millora i modernització vial Carretera d’Artà té un pressupost inicial de 1.076.097,55 € i amb l’import de 750.000 € concedit pel CBAT.

17 de febrer de 2023

Desarrollado por 3digits