Projecte RestaurAlcúdia

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/panell-m.jpg

Instal·lats panells informatius al corredor ecològic de l'estany dels Ponts.

Aquests són els cartells informatiu instal·lats un a cada punt del vial de S’Estany des Ponts. Es tracta de cartells informatius per la ciutadania, veïnats i turistes, editats en català, castellà i anglès. Tenen com a objectiu informar sobre el procés de restauració que es duu a terme de manera integral a la zona. Així, amb la informació a través dels panells es pretén donar visibilitat el canvi d´ús que experimenta la zona fruit del projecte.

 

D’aquesta manera es vol conscienciar perquè entre tots s’ajudi a mantenir neta l’àrea i que si se detecten brutícies o abocaments s’avisi a l’Ajuntament a través de la línia verda. A més, l’Ajuntament d’Alcúdia hi dedica recursos humans a aquesta vigilància a través de la policia local, amb un agent mediambiental, per preservar la zona d’abocaments il·legals, tenint en compte el canvi d’ús de l’àrea esmentada.

 

El projecte de restauració ambiental de la ribera oest de l’Estany des Ponts que va desenvolupant-se consisteix en l’aplicació de les següents mesures: retirada de fems acumulats i vegetació exòtica invasora; creació de llacunes temporals i permanents; renaturalització de les voreres del llac; plantació de vegetació per a pol·linitzadors i altres mesures per a la fauna; creació d’itineraris a peu i observació de la natura.

 

El projecte RestaurAlcúdia es desenvolupa a través de l’Ajuntament d’Alcúdia, WWF, UIB, amb el suport del Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears. Compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

12 d'abril de 2024

Desarrollado por 3digits