Comunicat de premsa

Comunicat de premsa de l'Ajuntament d'Alcúdia expressant la seva preocupació davant la situació actual del servei de recollida de residus urbans i recollida selectiva del municipi

Volem abordar una preocupació que ens afecta a tots nosaltres:

La situació actual del servei de recollida de residus urbans i de recollida selectiva al nostre municipi.

 

Som conscients de les nombroses queixes que hem rebut per part de ciudadanes i ciutadans i volem informat-vos sobre les accions que estam prenent per abordar aquest problema.

Tant la batlessa com els regidors de Medi Ambient, Seveis i Manteniment i amb el suport de la presidenta de l?Empresa Municipal de Serveis d'Alcúdia, estam al corrent de les queixes i incidències que es presenten diàriament i s'està treballant amb l'objectiu de millora,  Tot i haver insistit a l'empresa responsable que resolgui les incidències de forma eficient i òptima, els recursos que a hores d'ara disposa, no permet l'implantació adequada del servei, que implica que ciutadanes i ciutadans ho pateixin.

Des de l'Ajuntament estam cercant solucions per aconseguir que el servei millori i canviar l'imatge donada durant aquest període, destacant que sense la vostra ajuda i compromís, no ho aconseguirem.

És important destacar que el contracte de servei de neteja viària i recollida de fems, que va entrar en vigència l'1 de juny, no s'està complint a causa de la manca de personal i maquinària per part de l'empresa adjudicatària.  No obstant això, el contracte estableix un període d'implementació de 15 mesos, durant els quals l'empresa té l'oportunitat de posar-se al dia i complir amb els requisits del contracte, com maquinària o nous camions de recollida.

Creim fermament que el compliment al 100% del contracte des del primer dia hauria de ser un requisit fonamental i inqüestionable.  Aquesta decisió ens resulta difícil d'assimilar, ja que coneixem l'historial del servei de la recollida de residus i neteja que han afectat els nostres ciutadans durant un llarg període.

A més, és essencial avaluar si el contracte, un cop estigui implantat completament, realment cobreixi les necessitats d'Alcúdia.

Continuam treballant en la cerca de solucions per abordar aquestes deficiències.  Els nostres tècnics estan elaborant informes que destaquen les deficiències més enllà del període d'adaptació.  Del resultat es plantejarà obrir un expedient sancionador, sumant-nos a les accions preses per municipis veïnats, que enfronten problemes similars.

El servei de recollida de residus i el manteniment diari de neteja són fonamentals per al bon funcionament de la nostra ciutat.  Són serveis vitals i essencials els quals estam compromesos a millorar

Volem assegurar-vos que estam treballant incansablement per resoldre aquesta situació i que mantenim el compromís de proporcionar un entorn net i cuidat per a tots els habitants d'Alcúdia.

 

7 de setembre de 2023

Desarrollado por 3digits