Circaire amb l'acció formativa "Circ i Escola"

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/Circ-i-Escola-Circaire1-m.jpg

L’alumnat ha gaudit d’una experiència pionera que apropa la professió dels artistes de circ amb el cicle “Què tens tu de Circaire?”

La proposta del tot innovadora, i pionera Circ i Escola fruit d’una tasca conjunta entre l’àrea d’Educació i Cultura i el Circ Bover, que gestiona Circaire, ha permès que alumnes de diversos centres educatius de primària d’Alcúdia hagin pogut gaudir de l’activitat “Què tens tu de Circaire?”. Concretament han participat d’aquesta acció formativa el CEIP Porta des Moll, el CEIP S’Albufera i el CEIP S’hort des Fassers.

Es tracta d’una experiència pionera que vol apropar l’activitat i professió dels artistes de circ a nins i nines en edat escolar. Amb un esquema ofertat als centres educatius lalumnat ha pogut conèixer què és i com treballa un artista de circ. Aquest ha estat l’esquema que han treballat els diversos artistes: presentació, torn de preguntes sobre l’artista; demostració de la discipliina; col.loqui sobre què en tenen ells de Circaires, explicació sobre ‘Circaire Mostra de Circ d’Alcúdia’ i proposta de realització de cartells.

Els dibuixos del alumnes són els protagonistes de la cartelleria de la sisena edició de Circaire

Una vegada interactuat amb l’artista, des de l’Ajuntament a través de Circaire s’ha proposat als centres educatius la realització dels cartells per part de l’alumnat participant, perquè aquests cartells divulgaran la imatge de la sisena edició del festival Circaire, realizant una exposició urbana a través dels comerços del municipi,  en relació a l’experiència dels centres educatius i Circaire. Així, igualment s’aprofitarà per fer publicació a les xarxes socials on puguin etiquetar els comerços i compartir quines obres d’art són a cada aparador.

Tant Tià Jordà de Circ Bover, com la regidora dEducació i Cultura Antònia Cànaves valoren molt positivament aquesta experiència a nivell educatiu, lúdic i cultural. Des del consistori es posa l’èmfasi amb què es continua treballant amb la cultura “segura” i adaptant-se a les situacions donades per mor de la pandèmia de la Covid 19, amb totes les mesures sanitàries recomanades i continuant amb l’impuls d’activitats culturals com Circaire.

Aquest 2021, a més de la proposta del tot innovadora, i pionera ‘Circ i Escola’, el Circaire serà Expandit, com l’any passat, enguany tindrà lloc durant dos caps de setmanes del mes de maig. Properament es donara a conèixer des de Circaire les propostes i espectacles que es podran veure tant a Alcúdia com al Port d’Alcúdia, a espais oberts i a l’Auditori, sempre atenent a la situació epidemiològica.

24 de març de 2021

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desarrollado por 3digits