Certificació Safe Tourism

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/safe-m.jpg

Les 9 platges d'Alcúdia estan certificades i avalades pel certificat de l'ICTE "Safe Tourism" amb l'aplicació dels protocols Covid-19

El mòdul de socorrisme de la Platja d’Alcúdia ha estat l’indret on s’ha duit a terme la presentació de la certificació “Safe tourism” de l’ICTE, que avala com a segures les Platges d’Alcúdia. Hi ha assistir tant la batlessa d’Alcúdia Bàrbara Rebassa, com el tinent de batle i responsable de platges Domingo Bonnín, juntament amb el coordinador del servei d’hamaques Marcos Hibernón i la coordinadora del servei públic de socorrisme a les platges María Jesús González, així com Celina Álvarez en representació de la consultora Sostenible XXI.

El primer tinent de batle i responsable de platges Domingo Bonnín ha recordat que l’any passat ja se va fer una feina per a l’obtenció  de les certificacions de protocols per seguretat anti - covid. Enguany s’ha recollit  l’experiència de l’any passat i s’ha millorat. Així s’ha tornat a sol·licitar a demanar per enguany i a més, tots els protocols certificats a través del segell de l’ICTE “Safe Tourism”. Ha recalcat que es tracta de tenir tots els protocols per a la prevenció i/o contagis de covid i oferir una tranquil·litat respecte a la gestió de la pandèmia covid-19.

Aquests protocols que s’apliquen des de l’Ajuntament d’Alcúdia i que han estat certificats recullen entre d’altres accions la neteja i la desinfecció principal i global,  a partir de les 6 del matí dos equips que desinfecten tot el mobiliari que hi ha a la platja. Hamaques, papereres.... i al llarg de tot el dia se fa un seguiment, després de l’ús d’un client, i abans d’un proper ús. Se segueix amb tota la desinfecció diària, cada dues hores, dels banys  públics i les dutxes, que  enguany sí que s’han obert pels usuaris. Entre els principals objectius hi figuren evitar les aglomeracions, mantenir les distàncies i mantenir les mesures de neteja, amb punts de gel hidroalcohòlic.

 El control d’accés a les platges es duu a terme, amb uns aforaments establerts, a través del servei de socorrisme i la policia local. L’any passat no hi va haver cap problema d’aforament a la Platja d’Alcúdia, però sí a les platges del Nord, algunes de les quals es va haver de tancar per haver arribat a l’aforament màxim..

Cada vegada se difonia a través de la plana www.alcudiamallorca.com i aquest 2021 a més de la plana esmentada, enguany es fa amb coordinació amb la direcció general d’emergències i s’ha habilitat l’aplicació www.platgesdebalears.com.

Aquest 2021 també està en marxa la figura dels informadors que ajuden als controls d’aforaments, i mesures dels protocols covid-19, amb una tasca informativa i preventiva.

Des de l’Ajuntament d’Alcúdia, s’espera n que es puguin anar suavitzant que sigui aquesta tendència, sempre tenint en compte les dades que hi hagi procurant esser conservadors en l’aplicació de les normes, per aquesta tranquil·litat als usuaris.

 

La batlessa d’Alcúdia Bàrbara Rebassa ha expressat igualment aquesta tranquil·litat i seguretat que es vol donar als usuaris de les platges del municipi, i que ve avalat per la certificació de platges segures.

Ha expressat la batlessa que és  un goig poder presentar haver rebut el certificat “safe tourism” tenim clar que un dels elements importants són totes les platges del municipi i vull agrair la feina de tots els que han participat aper aconseguir aquest certificat i a tots els que fan la neteja i el manteniment de totes les instal·lacions i hi ha tota la cartellera que informa de tot el que se fa i de tot el que es pot fer a la platja. Per nosaltres és molt important poder tenir les platges considerades com a segures, mantenint el baix nombre d’hamaques i para-sols essent bastant conservadors i mantenir el màxim els protocols covid-19 en espera de com evolucioni el tema de la malaltia, recordant els serveis de vigilància de la policia local i els serveis dels informadors.

Les 9 platges d’Alcúdia certificades.

L’Ajuntament d’Alcúdia ha rebut la certificació “Safe Tourism” que atorga l’ICTE (Institut de qualitat turística espanyola).

Des de l’ICTE( Institut de qualitat turística d’Espanya) va remetre la setmana passada la certificació “Safe tourism” per la qual s’avala que l’Ajuntament d’Alcúdia compleix els requisits i els protocols covid-19.

L’ajuntament d’Alcúdia ha instal·lat al costat dels panells amb els protocols, la certificació, una vegada l’ha rebut oficialment. Recordem que són la totalitat de les 9 platges que han estat certificades com a segures: Sa Marina, Es Morer Vermell, Sant Joan, Sant Pere, s’Illot, Platja Alcanada, Can Cap de Bou, Platja d’Alcúdia sector I, Platja d’Alcúdia sector II.

Des de l’ajuntament d’Alcúdia seguiran treballant per les platges segures en aquest temps de la pandèmia a més de continuar apostant per la qualitat de gestió ambiental a les seves platges a través del compliment de les certificacions iso 9001, iso14001 i la certificació d’accessibilitat.

11 de juny de 2021

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desarrollado por 3digits