Alcúdia celebra la sisena edició de Circaire, del 30 d'abril al 9 de maig.

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/circaire21-m.jpg

Enguany es vol retre homenatge a la dona. Hi haurà un total de 16 companyies, 2 concerts, 21 funcions, així com un documental i exposicions.

Circaire 2021 es desenvoluparà a Alcúdia, de dia 30 d’abril a dia 9 de maig en la seva sisena edició. Organitzat pel Circ Bover i amb suport de l’ajuntament d’Alcúdia. A través de  www.circaire.com  disposau del programa de totes les representacions i espectacles d’aquesta edició 2021 que es desenvoluparà des de dia 30 d’abril a dia 9 de maig.

A la roda de premsa de presentació oficial de Circaire 2021 'Mostra de Circ d'Alcúdia'.

 Hi ha participat la batlessa d'Alcúdia, Bàrbara Rebassa i la regidora de l'àrea d'Educació, Cultura i Fires, Antònia Cànaves. Per part de l'organització de Circaire hi ha estat presents també  el director del festival, Tià Jordà i la gerent de producció executiva, Cristina Mateu. També hi ha assistit  l'artista de circ resident a Mallorca, Mari Paz Arango.

A l'acte celebrat a l'Auditori d'Alcúdia hi han assistit la batlessa d'Alcúdia, Bàrbara Rebassa i la regidora de l'àrea d'Educació, Cultura i Fires, Antònia Cànaves. Per part de l'organització de Circaire hi han estat presents el director del festival, Tià Jordà i la gerent i productora executiva, Cristina Mateu.

 

Els organitzadors de Circaire, l'Ajuntament d'Alcúdia i el Circ Bover, han coincidit en assenyalar "La importància de seguir oferint al públic una oferta cultural de qualitat basada en programar espectacles de circ i fer-ho en un context de cultura segura". 

 

Així, mateix la batlessa d'Alcúdia, Bàrbara Rebassa, durant la roda de premsa s'ha felicitat pel fet que "Circaire és en la seva sisena edició és un festival que rep el reconeixement del públic i està plenament consolidat". 

 

Per la seva banda, Tià Jordà, el director del festival, ha volgut remarcar que "Enguany tenim una programació artística de molt nivell i comptem amb companyies de circ internacionals que tenen una gran projecció dins els recorreguts escènics d'arreu del territori". 

 

 

 

Enguany, en homenatge a la dona, hi haurà participant a les companyies en total 54 dones de circ i 53 homes de circ.

 En el transcurs de la roda de premsa s’ha valorat  l’interès del circ a les escoles, agraïren la implicació dels tres centres educatius d’Alcúdia , S’Albufera, Porta des Moll i Nostra Senyora de la Consolació.

CIRCAIRE IMPULSA UNA GUIA DE BONES PRÀCTIQUES EN MATÈRIA DE GÈNERE, CONJUNTAMENT AMB EL FESTIVAL CIRCADA.

Conjuntament Circaire i Circada, el festival de circ de Sevilla impulsen un document amb el suport de la Universitat  internacional d’Andalusia, un projecte pioner en matèria de programació de circ, basada en la perspectiva de la paritat. Sota el títol “Reviso el meu festival de circ: cap a  bones pràctiques en paritat” es presentarà en tots dos festivals una guia que pretén ser un referent per als programadors i programadores i els professionals i les professionals del sector.

El document que pretén obrir una via de consulta i assessorament en la mate`ria, tendrà un caràcter pedagògic i també inclusiu. No sols s’aborda la qüestió de gèrene, sinó que es tenen en compte perspectives de reflexió antiracista i de diversitat física i psíquica.

El Circaire impulsa una guia de bones pràctiques  en matèria de gènere, conjuntament amb el Festival Circada.

El document pretén obrir una via de consulta i assessorament en la maèria i tindrà un caràcter pedagògic i inclusiu.t

Després de mesos de treball a distància, la taula de treball tindrà una sèrie de sessions presencials durant la celebració del Festival.

El resultat es donarà a conèixer el proper diumenge 2 de maig a les 16h al Casal de Can Domènec. Posteriorment es presentarà oficialment dia 11 de juny a  Sevilla la Universitat Internacional d’Andalusia a la XIV edició del Festival Circada.

 

ESPAIS CIRCAIRE.

Les activitats i espectacles se desenvoluparan a 4 espais: Auditori d’Alcúdia, Pont de la Vila Roja, Plaça de Toros i Port d’Alcúdia, Passeig Marítim.

 

ESPECTACLES.

Precisament, Maria Paz Arango serà  l'encarregada el divendres 30 d'abril a les 19:00 hores d'inaugurar l'edició d'enguany amb el seu nou espectacle, Éssers.

18 H / EL GRAN FINAL · (Cia. Bucraá Circus) · PONT DE LA VILA ROJA ·

19 H / ÉSSERS · (Cia. Atirofijo Circ) · EXTERIOR AUDITORI D’ALCÚDIA ·

20 H / YeORBAYU · (Cia. Vaques) · AUDITORI D’ALCÚDIA ·

 

01 MAIG

18 H / SIN OJANA · (Cia. Chicharrón Circo Flamenco) · PONT DE LA VILA ROJA ·

19 H / 78 TOURS · (Cia. La Meute) · PLAÇA DE TOROS ·

20 H / HOMENAJE · (Cia. En Diciembre) · AUDITORI D’ALCÚDIA ·

 

02 MAIG

12 H / TÉNTOL · (Cia. Manipuats) · AUDITORI D’ALCÚDIA ·

18 H / INO · (Cia. Ino Kollektiv) · PONT DE LA VILA ROJA ·

19 H / 78 TOURS · (Cia. La Meute) · PLAÇA DE TOROS ·

20 H / CLARA PEYA PIANO SOLO · (Clara Peya)· AUDITORI D’ALCÚDIA ·

 

 

07 MAIG

17 H / MENTIR LO MÍNIMO · (Cia. Alta Gama) · PONT DE LA VILA ROJA ·

18.30 H / ISLA · (Cia. D’click) · PLAÇA DE TOROS ·

20 H / NEÓN · (Cia. Trucacircus) · AUDITORI D’ALCÚDIA ·

 

08 MAIG

12 H / WONDER DRINK · (Cia. Mantega Circus) · PORT D’ALCÚDIA ·

13.30 H / WONDER DRINK · (Cia. Mantega Circus) · PORT D’ALCÚDIA ·

16 H / NOCES PER NASSOS · (Cia. Volem Volem) · PORT D’ALCÚDIA ·

18 H / TARTANA · (Cia. Trocos Lucos) · PLAÇA DE TOROS ·

20 H / ÓRBITA · (Cia. Zen del Sur) · AUDITORI D’ALCÚDIA ·

 

09 MAIG

12 H / VEN · (Cia. Si Seulement) · PONT DE LA VILA ROJA ·

16 H / VEN · (Cia. Si Seulement) · PONT DE LA VILA ROJA ·

17 H / CIRC BOVER, EL DOCUMENTAL · (Tresques Comunicació) · AUDITORI D’ALCÚDIA ·

 

19 H / RUBÍ Y LOS LINGOTES · (Enguany mos forram produccions) · AUDITORI D’ALCÚDIA ·

ENTRADES A PREU SIMBÒLIC I SOLIDARIS AMB ALCÚDIA SOLIDÀRIA

Les entrades tenen un caire simbòlic, es va dir  a la roda de premsa, ja que hi ha d’haver un control d’aforament i totes les entrades aniran a benefici d’Alcúdia Solidària. Hi eren presents a la roda de premsa Polònia Ballester i  Aina Rigo.

S’ha de fer la pertinent consulta de preus i

Per informació i compra d’entrades www.circaire.com i més informació al 689 952 903. Els aforaments són limitats, en compliment de la normativa covid-19, ja que el festival està adaptat a la normativa covid-19.

 


28 d'abril de 2021

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desarrollado por 3digits